Dick Axelsson blev stor hjälte för Färjestad.
Dick Axelsson blev stor hjälte för Färjestad. - Foto: BILDBYRÅN

Skandalspelaren ordnade segern åt Färjestad

Han var på väg att bli bänkad i premiären. I säsongens andra match klev Dick Axelsson fram och visade sin kvalité. Med ett mål och en assist låg han bakom Färjestads 3-2-seger mot Södertälje.


SÖDERTÄLJE. Det har en tendens att storma en del kring Dick Axelsson. Inför premiären mot Skellefteå förkunnade tränaren Tommy Samuelsson att 23-åringen skulle inleda matchen på bänken. Så blev det aldrig eftersom Per Åslund inte kom till spel på grund av en skada.

Budskapet från Samuelsson fanns det ingen möjlighet att missförstå. På lördagen bevisade Axelsson att det hade gått fram. Han stod för ett mål och en assist och hade dessutom några ramträffar när Färjestad vände underläge 1-2 till seger 3-2 i bortamötet med Södertälje.

Målet var en kvittering på Ryan Laschs tidiga 1-0-mål. Dick Axelsson blev frispelad av Dragan Umicevic och lurade Riku Helenius med en skottfint innan han lyfte in pucken med en elegant backhand. Assisten visade sig bli matchavgörande. Axelsson la mycket snyggt pucken bakom ryggen till Mikael Johansson som fick äran att avgöra med sitt 3-2-mål.

76 räddningar på två matcher

Spelade bra gjorde även Färjestads målvakt Cristopher Nihlstorp. Han följde upp sina 48 räddningar mot Skellefteå med 28 mot Södertälje.

- Vi kanske inte har spelat vår bästa hockey, men vi vinner matcherna och det tyder på att det finns bra moral i laget, säger Nihlstorp till Canal Plus.

- Det är jättebra att ha inlett säsongen med två segrar.

Södertälje fick återigen finna sig i att förlora en match man vann skottstatistiken i. Tränaren Peter Popovic tvingades konstatera att hans lag tappade greppet i den tredje perioden där Färjestad gjorde två obesvarade mål.

- Vi behöver 60 stabila minuter där vi kan få med oss en uddamålsseger. Vi behöver den knuffen för självförtroendets skull.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

2 timmar sedan

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.