Modo besegrade Djurgården.
Modo besegrade Djurgården. - Foto: Håkan Nordström/SCANPIX

Drömstart för ”nya” Modo – tog andra raka segern

Modo fortsätter att övertyga. En drömminut tidigt i den andra perioden förde laget till hemmaseger, 3-2, över Djurgården. - Vi spelar precis som mot Brynäs och gör det bra, säger matchvinnaren Per Svartvadet.

Fjolårets sammanbrott är glömt. Nu siktar nya Modo framåt. På lördagen kom den andra raka segern i elitserieupptakten. Djurgården besegrades med 3-2 i Fjällräven Center efter att de inledande minuterna av den andra perioden blivit avgörande.

Modo hade med sig 1-0 från första perioden efter mål av nyförvärvet Niko Dimitrakos. En dryg minut efter pausen sköt först ex-djurgårdaren Nicklas Danielsson 2-0 med ett fräsande slagskott som fick Stefan Ridderwalls vattenflaska att dansa foxtrot på målburen. En dryg minut senare snodde Per Svartvadet pucken av David Printz på defensiv blålinje och gjorde inget misstag på det följande friläget.

3-0 för Modo och glädjefnatt bland de luttrade supportrarna.

Djurgården repade mod i den tredje perioden. Christian Eklund reducerade med ett kontroversiellt mål. Det tillkom alldeles efter att Mathias Tjärnqvist tacklat Per-Åge Skröder i ryggen.

Höll nollan i 112 minuter

Med en minut kvar att spela reducerade Andreas Holmqvist till 2-3 sedan hans chanspuck styrts i mål via Modobacken Charlie Cooks skridsko och stolpen.

- Oerhört skönt att vi kunde vinna, säger Per Svartvadet till Canal Plus. Vi följde vår plan till punkt och pricka och spelade precis som mot Brynäs (2-0 i premiären). Det är många spelare som höjer sig för varje match som går.

Christian Eklund tyckte att Djurgårdens slarv fällde avgörandet.

- Vi spelar väl hyfsat som vi hade tänkt oss, men gör några enkla misstag som de får göra mål på. Vi får inte hålla på att bjuda på målen så där, är hans analys.

Tuomas Tarkki svarade ånyo för en fin match mellan Modos stolpar. Hans elitserienolla höll i 112 minuter och 26 sekunder innan Christian Eklund spräckte den.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

idag 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

idag 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.