Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sportchefen: "Det var kropp-mot-kropp"

- 20/09/2010, 11:44 -
Han knockades rejält.
1 av 2

Han knockades rejält.

Ralf Bergman/SCANPIX

Ville Mäntymaa fick föras till sjukhus.
2 av 2

Ville Mäntymaa fick föras till sjukhus.

Ralf Bergman/SCANPIX

Ilkka Pikkarainen har anmälts för den hårda tacklingen på Ville Mäntymaa.

TIMRÅ. Timrås forward Ilkka Pikkarainen riskerar att bli avstängd i efterhand för sin tacklings på Frölundas back Ville Mäntymaa i fredags. Svenska ishockeyförbundets tävlingschef Mikael Lundström har anmält finländaren för tacklingen som skickade Mäntymaa till sjukhus med en hjärnskakning.

– Jag såg händelsen i efterhand och tycker den är så pass uppseendeväckande att jag tycker disciplinnämnden ska granska den, säger Lundström till Sundsvalls Tidning.

– Han kommer in i situationen som tredje man och i sista sekvensen innan tacklingen hoppar han lite, skridskorna lyfter från isen. Sen handlar det också om konsekvenserna av smällen.

Lundströms anmälan får Timrås sportchef Stefan Lindqvist att bli irriterad. Han ser inget regelvidrigt med situationen.

– Det är en kropp-mot-kropp-tackling och jag vill understryka att det absolut inte handlar om våld mot huvudet. Sen får andra göra en bedömning av situationen som helhet. Men om det blir avstängning tycker jag att det är för dåligt. Det var fyra domare på isen som inte reagerade och gjorde en bedömning att det inte var någonting. Det är beklagligt, är Lindqvists åsikt.

Han anser också att Timrå förfördelas på grund av att man mötte en storklubb, Frölunda.

– Som helhet tyckte jag också att vi åkte på två-tre utvisningar i början för skitgrejer. Känslan var att "nu ska man markera mot lilla Timrå". Det är en dålig attityd. De stora klubbarna får fördelar och det här hänger med från tidigare år.

Hockeysverige.se