Davidsson blev stor hjälte.
Davidsson blev stor hjälte. - Foto: BILDBYRÅN

Davidsson frälste HV – med sex sekunder kvar

HV71 var på väg mot förlust. Då plockade Johan Davidsson fram en fräckis ur trollerihatten. Kvitteringen till 1-1 i mötet med Linköping kom med sex sekunder kvar av tredje perioden. - Vi tar två poäng på ett väldigt rättvist sätt, säger HV-tränaren Janne Karlsson efter övertidssegern, 2-1.

JÖNKÖPING. HV71 har inte fått i gång den kraftfulla offensiv som präglade lagets spel under försäsongen. Det positiva är att laget trots det tar poäng. På torsdagen satt det dock hårt åt när Linköping slutligen övertidsbesegrades med 2-1 hemma i Kinnarps Arena.

Johan Davidsson kvitterade till 1-1 med blott sex sekunder kvar att spela av den tredje perioden. Och han gjorde det på ett okonventionellt sätt. I sin Gretzky-position bakom kassen vallade han in pucken via Fredrik Norrenas plockhandske.

I förlängningen fick HV71 powerplay och precis som i lördagens hemmamatch mot Brynäs kom avgörandet omgående. Martin Thörnberg, som har varit het under säsongsinledningen, pangade in 2-1.

HV-tränaren Janne Karlsson erkände efter matchen att pulsen var hög in i det sista. Trots ett spelövertag hade hans mannar svårt att få in pucken bakom Fredrik Norrena.

- Jag var både orolig och förbaskad, säger han till SVT. I första perioden spelar vi lysande och har 9-1 i skott. Där borde vi haft mål. I andra fortsätter vi bra medan det blir lite oroligare i tredje när det fortfarande står 0-0.

Det var LHC-backen Andreas Pihl som bröt måltorkan när han klippte till från blålinjen direkt efter en vunnen tekning av Erik Lindhagen. Orättvist, tyckte Janne Karlsson, som i alla fall fick sista skrattet.

- Vi tar två poäng på ett väldigt rättvist sätt.