Djurgården vill gärna plocka hem Marcus Nilson.
Djurgården vill gärna plocka hem Marcus Nilson. - Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX

Djurgården vill ha tillbaka stjärnan

Marcus Nilson spelade i natt sin andra träningsmatch för New Jersey Devils under sin try-out med NHL-klubben. Än så länge har succén uteblivit. Det gör att Djurgården hoppas kunna hämta hem 32-åringen, som var lagets bästa forward förra säsongen.


STOCKHOLM. - Vi vill ha tillbaks honom om han vill. Just nu avvaktar vi vad som händer på campen, sen får vi vad som händer. I så fall är det ett beslut för vår styrelse, säger klubbens sportchef Jan Järlefelt till Dagens Nyheter.

Han säger också att Djurgården håller ögonen öppna efter en back att förstärka truppen med. Marcus Ragnarssons framtid är osäker på grund av den axelskada han har dragits med under en längre tid och dessutom går det danska nyförvärvet Stefan Lassen fotskadad.

- Vi har tålamod med Ragge, men dyker rätt namn upp kan det bli aktuellt med en back, säger Järlefelt.

Marcus Nilson gjorde 24 mål och 51 poäng i elitserien förra säsongen. Han slutade tvåa bakom Jan Hlavac i elitseriens målliga och sexa i poängligan.

Hockeysverige.se

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?