Djurgården har än så länge varit på dekis - frågan är om de kan lyfta sig mot Skellefteå?
Djurgården har än så länge varit på dekis - frågan är om de kan lyfta sig mot Skellefteå? - Foto: SÖREN ANDERSSON / SCANPIX

Ödesmatch för topplagen

Djurgården ställs inför svartgula spelare redan imorgon.


Håll ett öga på:

Stärnan: Mathias Tjärnqvist har fått en mycket bra start på säsongen och har bidragit med 5 poäng. Han är viktig med sitt fysiska spel, styrningar och att raka in returer. Pierre-Edouard Bellemare har vaknat till liv i Västerbotten och börjat producera framåt, en av få i laget hittills.

Problem: Djurgården har tre ordinarie backar frånvarande och det medför självklart en viss osäkerhet i försvaret. DIF måste leverera framåt i större utsträckning för att inte sätta för stor press på sina orutinerade backar. SAIK produktion i de två första matcherna var under all kritik, det lossnade dock senast men frågan är om det upprepas på bortais.

Målvakt: DIF:s målvaktssituation beror på Hardy Nilssons humör. Igår fick unge Mark Owuya vakta kassen, men imorgon kan det lika gärna vara Stefan Ridderwall som får förtroendet efter Owuyas fyra insläppta. Även SAIK har delat en del på målvaktsposten, men senast stod Andreas Hadelöv för en stabil insats och bör få förtroendet än en gång.

Det snackas om hockeyfeber i Stockholm. Visst ligger det en del i det, men AIK:s publiksiffra i gårdagens länsderby på 3471 personer skrämmer inga landsortslag. Återstår att se om Djurgårdens supportrar kan leverera en bättre siffra. Kanske är det många som inväntar derbyt på tisdag?

STOCKHOLM. Djurgården tar emot Skellefteå i morgondagens match på Hovet. Det är två topptippade lag som har öppnat trögt i årets elitserie med endast tre poäng på lika många matcher.

Djurgården har varit på bortaturné i Gävle och Örnsköldsvik, där man kammade noll. Backproblemen fortsätter med tre backar på skadelistan, vilket kanske kan ses som en förklaring till den klena poängutdelningen.

Skellefteå vann gårdagens match mot Modo och siktar nu uppåt i tabellen. Målskyttet släppte en aning med fyra strutar framåt och bara ett insläppt. Ett stort fall framåt med tanke på premärmatchen mot Färjestad då endast 2 av 50 skott resulterade i mål.

- Det kändes riktigt skönt att få ta första segern, jag blir på så dåligt humör annars, förklarade Anders Forsberg till klubbens hemsida.

- Det ska bli roligt att åka ner och möta Djurgården. Det är en tuff motståndare, men vi ska klara dem också. De lär vara ett taggat lag då de förlorade senast, avrundar Forsberg.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

NHL: Arizona flyttar till Utah

2 timmar sedan

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

igår 20:58
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.