AIK fullständigt körde över Djurgården. - Foto: JanErik Henriksson/SCANPIX

AIK skrällvann i derbyt

Nykomlingarna körde över Djurgården och vann med hela 5-2.

Den svaga säsongsinledning

Nykomlingarna AIK har inte inlett Elitserien på ett bra sätt. Först torskade de mot Linköping med 5-1 för att sedan, något överraskande, besegra det förväntade topplaget Frölunda med 1-0. Efter det blev det två förluster mot Södertälje och Färjestad innan man fullständigt körde över Djurgården i dag.

STOCKHOLM. Matchen inleddes med ett stort publikkaos efter att Djurgårdens fans tagit sig över till andra sidan och försökt bråka med AIK-fansen. Nykomlingarna fick en riktig drömstart på derbyt. Oscar Ahlström gjorde 1-0 efter 2.37 och tuffingen Patric Blomdahl drygade ut ledningen till 2-0. Djurgården, som förlorade mot HV71 i SM-finalen förra säsongen, reducerade bara 20 sekunder senare genom Nils Ekman.

I den andra perioden kvitterade John Norman och Djurgården hade kämpat sig in i matchen. Johan Andersson, som debuterade i Elitserien, slog in 3-2 och gjorde sedan 4-2 efter att blivit serverade av Djurgårdaren David Printz.

Fjolårsfinalisten åt sig in i den tredje perioden och hade ett stort tryck på nykomlingen som lyckades hålla ut. Oscar Steen kom direkt från utvisningsbåset och fastställde slutresultatet till 5-2.

Det var den första trepoängaren för AIK den här säsongen som tar ett kliv uppåt i tabellen.

AIK:s väg till Elitserien