Bremenberg får spela i tredjekedjan.
Bremenberg får spela i tredjekedjan. - Foto: Mikael Fritzon/SCANPIX

Laine tillbaka efter skada – då får Bremberg flytta på sig

Teemu Laine är tillbaka efter skadeuppehållet och flyttar ner Fredrik Bremberg till tredjekedjan.


”Linkan” är tillbaka i Elitserien

Fredrik Bremberg valde att lämna Djurgården efter 15 säsonger i klubben. Efter ett par misslyckade sejourer utomlands har nu den 37-årige poängkungen återigen hamnat i Elitserien. De regerande mästarna HV71 valde att plocka upp honom.

Succén har uteblivit och nu petas han alltså ner till tredjekedjan.

JÖNKÖPING. Teemu Laine är tillbaka efter sitt skadeuppehåll. Då får Fredrik Bremberg maka på sig. När HV71 tar sig an Frölunda i kväll går vårens SM-guldskytt in i andrakedjan med Kamil Piros och Kris Beech.

Bremberg kliver i sin tur in på ljumskskadade André Peterssons plats i tredjekedjan med Oscar Sundh och Andreas Falk.

- Egentligen gör vi minsta möjliga ändring eftersom André försvann. Men vi tycker att "Linkan" passar bäst där eftersom Teemu tidigare har spelat med Kris. Vi kan ju inte ha fyra man i en kedja, säger den assisterande tränaren Thomas Ljungbergh till jnytt.se.

Teemu Laine opererades för en magmuskelskada i somras och har kört rehab under en längre tid. De två senaste veckorna har han gått för fullt på träning och ser nu fram emot en comeback.

- Jag vet att det tar lite tid att komma tillbaka, men jag får ta match för match. Jag behöver några matcher för att komma in i det. Men allting känns bra, jag längtar verkligen efter att komma igång, säger han till jnytt.se.

Backen Nichlas Torp ska också vara tillbaka i HV71:s laguppställning.

Hockeysverige.se

Finländarens första mål i HV

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

1 timme sedan
Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

1 timme sedan
Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

1 timme sedan
Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

1 timme sedan
Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

3 timmar sedan
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.