Modo vann efter en heroisk upphämtning.
Modo vann efter en heroisk upphämtning. - Foto: Stefan Jerrevång / SCANPIX

"Borde gjort 3-4 mål"

Det svängde rejält när Timrå gästade Modo och till slut vann med 4-3 efter straffar. Poängräddade för Timrå blev Timo Pärssinen med en sen kvittering i slutminuten som gav förlängning och straffar. - Extra skönt för mig. Jag vet inte hur många chanser jag hade idag. Jag borde gjort 3-4 mål, säger Pärssinen.

ÖRNSKÖLDSVIK. Det svängde friskt mellan Modo och Timrå när man spelade sitt första av fem glödheta länsderbyn.

Redan efter fyra minuter hade Timrå hunnit med att göra 2-0 - comebackande Kim Hirschovits satte 1-0 redan i sitt första byte och Fredrik Hynning fyllde på med 2-0 strax efter att Modo hunnit missa ett numerärt överläge.

Men matchen skulle vända. Två gånger om.

Modo kom ikapp innan perioden var över. Per Svartvadet förvaltade elegant ett friläge han fått när Mattias Karlsson strulat i numerärt överläge och senare gjorde Robert Rosén 2-2 med en man mer när Anton Hedman tappat (vill nog gärna själv kalla det passat) pucken till honom.

- Det borde vara 2-0 eller 3-0. Vi hade PP och släppte in ett mål, sen spelade vi fem mot tre och gjorde inget alls. Man kan inte spela som vi gjorde sista tio minuterna. Det sabbade hela perioden för oss, sade Kim Hirschovits till Canal Plus efter första perioden.

Robert Rosén gjorde sedan även 3-2 för Modo med andra periodens enda mål och såg ut att bli matchvinnare fram till Mattias Timander (som stod för skottet som ledde till 3-2) åkte ut med 2.18 kvar.

I spel sex mot fyra kvitterade Timo Pärssinen när pucken damp ner mellan honom och ett tomt mål sedan Mattias Karlsson ordnat viss revansch för 1-2-missen och varit den som låg bakom inspelet till det poängräddande målet.

För Pärssinen kom målet extra skönt. Han missade flera chanser, bland annat ett rent friläge vid 2-2 i andra perioden.

- Det var otroligt skönt. Extra skönt för mig , jag vet inte hur många chanser jag hade idag. Jag borde gjort 3-4 mål, sade Pärssinen.

I förlängningen fick Modo spela en man mer i två minuter utan att göra mål.

Istället kunde Martin Röymark skjuta hem matchen för Timrå med att göra straffläggningens enda mål.

- Det är viktigt att vinna en sån här match, men samtidigt borde vi tagit tre poäng idag. Vi missar för mycket och missar för mycket i powerplay, menade Pärssinen.

I Modolägret hade tvåmålsskytten Robert Rosén förstås svårt att glädja sig åt faktumet att han för första gången stod som dubbel målskytt i en elitseriematch:

- När dom kvitterar så sent som 40 sekunder kvar, så är det alltid bittert att tappa poäng.

- Det är ju alltid skönt att göra mål, givetvis. Alltid kul att hjälpa laget, men nu räckte det ju inte.

Hockeysverige.se

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.