Det har vänt för Södertälje

- 02/10/2010, 20:47 -
Frölunda nätade en gång - men det räckte inte.
1 av 2

Frölunda nätade en gång - men det räckte inte.

ADAM IHSE/SCANPIX

Linus Videll firar ett mål mot Frölunda.
2 av 2

Linus Videll firar ett mål mot Frölunda.

ADAM IHSE/SCANPIX

Krigade till sig segern mot Frölunda.

GÖTEBORG. Det börjar lossna för Södertälje. Efter en seg inledning på säsongen där ingenting gick lagets väg har laget plockat fem poäng på de senate två matcherna

På lördagen lyckades laget vända underläge 0-1 till seger med 2-1 efter förlängning. Linus Videll blev övertidshjälte när han styrde in segerpucken förbi Frölundamålvakten Joakim Lundström.

– Vi kommer två mot en, jag och Timo Seppänenn. Han spelar pucken bakom deras back och jag försöker vinkla in den och den går in också, säger Videll om målet som var hans fjärde på sju matcher den här säsongen.

"En okej start"

Matchen i sig vara inget att rapportera hemåt. Frölunda hade förtvivlat svårt att komma till bra målchanser mot ett väl samlat bortalag. SSK bjöd inte heller på någon champagnehockey, utan kontrade mest när tillfälle gavs.

– Vi har inte kommit till så många bra chanser, men samtidigt släpper vi inte till så mycket heller. Kan vi fortsätta med samma försvarsspel och snäppa upp offensiven lite och powerplayet en del så kan det nog bli riktigt bra, tror Linus Videll som är nöjd med sin egen säsongsinledning.

– Helt okej. Jag vet att jag kan bättre än vad jag har presterat, men det är en okej start i alla fall.

Känner du extra stor press att leverera i år? Det är ändå dig mycket ska kretsa kring nu när Linus Klasen försvann till Nordamerika.

– Så klart har jag ett stort ansvar, men det är många det kretsar kring, inte bara jag. Men jag försöker ta ett stort ansvar också. Det är ju roligt att ha det.

Schuberts tabbe bakom kvitteringen

Finländaren Toni Koivisto gav Frölunda ledningen i slutskedet av den andra perioden. Hans första elitseriemål. Det höll hemmalaget i förarsätet tills den tredje perioden. Bara 46 sekunder in i den schabblade tyske backen Christoph Schubert bort pucken i egen zon. Amerikanen Ryan Lasch stal den och spelade fram ex-frölundaiten Patrik Carlsson till kvitteringen.

– Ett jobbigt kvitteringsmål, både sett till alla misstag som låg bakom det och att det kom så tidigt i perioden, suckar Kent Johansson, Frölundas tränare.

Annars är det offensiven Frölunda har störst problem med just nu. Laget är ineffektivast i hela elitserien.

– Det blir för omständligt i anfallszonen. För att skapa bra målchanser måste vi skjuta mer och ta snabbare beslut. Vara rakare, konstaterar han krasst.

Hockeysverige.se