Brynäs vann efter drömstarten

- 05/10/2010, 21:51 -

Mikael Fritzon/SCANPIX

Brynäs gjorde två mål på tre minuter och det bäddade för segern.

KARLSTAD.Det har inte riktigt velat sig för Brynäs under säsongsinledningen. Bara en seger, tre fulltidsförluster och två oavgjorda matcher med förluster på övertid och straffar.

Men mot Färjestad kom säsongens andra seger när man chockstartade matchen och hade avgjort den - skulle det visa sig - redan efter sex minuters spel.

Det var Mattias Ekholm som skickade in matchens första mål innan Calle Järnkrok tog över.
Två skott i öppna lägen - det andra på ett rent friläge i numerärt underläge - via Alexander Salaks axel gav 2-0 och 3-0.

- Lite flyt där med studs på axeln och in. Andra tar väl också där på axeln och in, sade Calle Järnkrok till Canal Plus efter första perioden.

- Vi inledde matchen väldigt bra. Alla kämpar och tar i och då blir det så här.

Utöver de tre målen i första perioden hade Brynäs tre ramträffar. Två av dom kom från Dale Clarke, den utskällde backen som får fortsätta vänta på sitt första mål. Även Färjestad hade två puckar i virket i första perioden.

"Värdelöst , dålig inställning"

I Färjestadslägret var kaptenen Rickard Wallin av naturliga skäl inte riktigt lika nöjd med sitt lags insats. Han var, rent ut sagt, förbannad och hade inga problem med att visa det.

- Värdelöst. Dålig inställning, felaktiga beslut, muttrade han innan det indikerades från kommentatorshåll att man ju var bra senast mot Modo. Då gick Wallin igång ordentligt.

- Så jävla bra var vi ju inte att vi kan åka hit och tro att vi är några jävla stjärnor, förklarade han (själv)kritiskt.

Sedan gick man ut i andra - och även tredje perioden - och tog tag i matchen på allvar men utan att nå riktigt ända fram.
Wallin själv reducerade i numerärt underläge i andra och redan tio sekunder in på tredje perioden var han på isen när Christian Berglund vinklade in vad som då tycktes livsviktiga 2-3 omgående.

Men närmare än så kom man aldrig och det var aldrig heller speciellt nära.

- Det var ju inte ultimat att dom fick mål direkt, men vi körde på bra. Några lägen blir det ju alltid, men generellt tycker jag vi spelade på riktigt bra och det var väl mer något friläge i andra som var värre, sade Brynäs målvakt för dagen, Niklas Svedberg.

Färjestads tränare Tommy Samuelsson hade inte mycket annat att göra, han heller, än att nämna matchstarten som det som sänkte laget.

- Det är ju det som avgör matchen. Alldeles för långt ifrån dom inledningsvis på matchen och då är Brynäs alldeles för skickliga. Nu kunde det ju räckt iallafall, men den starten vi gör är ju inte acceptabel.

Brynäs vann till slut med 4-2 sedan Andreas Dackell satt sista pucken i tom kasse strax efter att Alexander Salak lämnat buren.

Hockeysverige.se

Brynäs vinst mot Djurgården förra säsongen