Marcus Nilson har återvänt till moderklubben.
Marcus Nilson har återvänt till moderklubben. - Foto: MAJA SUSLIN / SCANPIX

Fansens jubel efter påskriften

Djurgården tog äntligen sin första trepoängare efter segern över de regerande mästarna i den första omgången. Nu jublar DIF-fansen över segern och Marcus Nilsons fyraårskontrakt.


Marcus Nilsons karriär

Marcus Nilson inledde sin framgångsrika karriär som junior i Djurgården där han spelade fram till 1998. Efter det bar det av till Florida Panthers där han spelade sporadiskt, och det blev sammanlagt 17 på två säsonger. Efter milleniumskiftet spelade han betydligt bättre - fick därmed även mer istid.

2003 ingick Nilson i en trade mellan Florida och Calgary Flames. Under sin tid i klubben fick Nilson bland annat spela Stanley Cup-final mot Tampa Bay Lightnings - men förlorade trots bra spel från Nilsons defensiva forwardslinje.

2004 återvände Nilson till moderklubben Djurgården, på 48 matcher producerade Nilson 39 poäng.

2008 valde Nilson att lämna NHL för spel i den ryska ligan KHL och Lokomotiv Yaroslavl.

2009 återvände Nilson till DIF och har nu förlängt sitt kontrakt med fyra år.

STOCKHOLM. "Hovet bröt ut i jubel under pausen till andra perioden. I en intervju på jumbotronen med Marcus Nilson presenterades han som klar för Djurgården." skriver Robin NordinNyheter24:s Djurgårdsblogg.

Djurgården tog under tisdagskvällen sin första seger sedan premiären mot HV71 och under periodspausen presenterades Nilson. Själv är han väldigt glad över att ha återvänt till DIF och att Djurgården besegrade Timrå me 5-2.

– Det var skönt att höra lite jubel, så att det inte blev en massa busvisslingar, säger Nilson till Difhockey.

Kontraktet sträcker sig över fyra år vilket även var Nilsons vilja och krav. Samtidigt medger hemvändaren att det inte är självklart att han blir kvar karriären ut, men att det i alla fall blir en längre tid i Djurgården.

Nilson fortsätter och menar att en spelare inte kan vända på det dåliga spel Djurgården visat upp. Dessutom tillägger han att han inte är besviken över att det inte blev ett kontrakt med New Jersey Devils - han är bara glad att vara tillbaka i Djurgården.

"Djurgården vann rättvist med 5-2, efter att ha tagit över matchen i den andra perioden. Tack vare bra power play-spel och gediget slit." skriver Nordin om själva matchen.

Frågan är nu om vändningen kan komma efter bra resultat och en publikfavorits återkomst.

Se en intervju med Marcus Nilson

/
/
nhl
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

Friidrotten sågas för OS-prispengar

1 timme sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

2 timmar sedan
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

idag 15:02
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

idag 14:54
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

idag 14:32
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.