AIK tappade tre dyrbara poäng. - Foto: BERTIL ERICSON/SCANPIX

AIK befäster jumboplatsen

Ny tung hemmaförlust för nykomlingen.

Fakta från matchen

Mål: BIF 0-1 (09:47) Dale Clarke (Anton Rödin, Jonas Nordquist), BIF 0-2 (29:21) Jakob Silfverberg (Eero Somervuori), AIK 1-2 (45:14) Christian Sandberg (Johan Andersson, Josh MacNevin), BIF 1-3 (58:07) Calle Järnkrok (Mattias Ekholm), 2-3 (59:22) Oscar Steen (Jonas Liwing, Johan Andersson).

Arena: Hovet

Publiksiffra: 3 936

STOCKHOLM. Det går inte så jättebra för nykomlingen AIK. I dag åkte jumbon på ytterligare en förlust på Hovet när Brynäs kom på besök.

Dale Clarke gav bortalaget ledningen knappt tio minuter in i den första perioden. I den andra perioden drygade dessutom Jakob Silfverberg ut ledningen.

Men hopp tändes när Christian Sandberg reducerade i den sista perioden. Hopp som snabbt skulle släckas efter att Calle Järnkrok nätat. Ännu en gång skulle dock AIK få göra mål. Och den här gången var det Oscar Steen som ordnade 2-3.

Närmare kvittering kom dock inte AIK, som befäster jumboplatsen med bravur.