Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Talangen vänder hem - skrivit på för Brynäs

- 12/10/2010, 15:34 -
1 av 2

MATTIAS LUNDIN/SCANPIX

2 av 2

Nils Jakobsson/BILDBYRÅN

Jonathan Carlsson lämnar Chicago Blackhawks farmarlag.

GÄVLE. Det blev bara en säsong i Nordamerika för Jonathan Carlsson. 22-åringen har nu återvänt till Gävle för spel i Brynäs, som han gjorde två A-lagssäsonger för innan han skrev på för Chicago Blackhawks inför förra säsongen.

– Det känns bra att komma hem, och jag känner mig verkligen välkommen till Brynäs, säger Jonathan Carlsson till Brynäs webbsida efter att ha landat på Atlanda tidigare i dag.

– Det ska bli jättekul att träffa alla i laget igen. Jag har precis landat, men jag vill verkligen hinna i tid till Gävle så att jag kan vara med på dagens träning.

"Mer rutin och erfarenhet"

Den Knivstafostrade backen spelade bara 19 AHL-matcher för Chicagos farmarlag Rockford Icehogs förra säsongen. Resten av tiden tillbringade han på skadelistan med axelproblem samt i ECHL med Toledo Walleye. Där blev det tio poäng (4+6) på 26 matcher.

Brynäs sportchef Michael Sundlöv uttrycker glädje över att en spelare som har spelat junior- och seniorhockey i klubben väljer att återvända.

– För vår del känns det förstås bra att en av de unga killar som vi fostrat, och som tog chansen att åka över till NHL, väljer att komma tillbaka till oss, när han nu vill hem igen, säger Sundlöv.

– Vi lägger ner mycket tid och energi på att fostra fram unga spelare, och då är det riktigt kul när de väljer att komma tillbaka till oss. Förhoppningsvis kommer han tillbaka med mer rutin och erfarenhet som vi kommer att få ta del av.

Jonathan Carlsson gjorde ett mål och en assist på 87 matcher för Brynäs innan flytten till USA.

Carlsson visar känslor

Hockeysverige.se