1 av 5
Linköping vann på straffläggning. - Foto: Stefan Jerrevång/SCANPIX
Djurgården tappade 2-0-ledningen som de hade skaffat.
2 av 5
Djurgården tappade 2-0-ledningen som de hade skaffat. - Foto: Stefan Jerrevång/SCANPIX
Mark Owuya storspelade, men kunde inte rädda sitt Djurgården.
3 av 5
Mark Owuya storspelade, men kunde inte rädda sitt Djurgården. - Foto: ERIK MÅRTENSSON/SCANPIX

Matchfakta:

Mål: DIF 0-1 (09:46) Jimmie Ölvestad (Alexander Deilert, Marcus Nilsson), DIF 0-2 (18:37) Mathias Tjärnqvist (Daniel Widing, Nils Ekman), LHC 1-2 (33:00) Mikael Håkansson (Andreas Jämtin, Niclas Hävelid), LHC 2-2 (44:48) Erik Lindhagen (Matt Hurley, Andreas Molinder), LHC 3-2 (00:00) Erik Lindhagen.

Arena: Cloetta Center.

Publiksiffra: 5 425.

LINKÖPING. Djurgården såg ut att gå mot en efterlängtad seger borta mot Linköping. Men den trygga 2-0-ledningen som gästerna hade byggt upp skulle så småningom försvinna - och förvandlas till ytterligare en snöplig förlust.

Djurgården inledde matchen bäst. Jimmie Ölvestad gav stockholmarna ledningen redan efter 09:46 genom att påpassligt brösta in en skottretur. Mot slutet av den första perioden drygade DIF dessutom ut ledningen efter att Mattias Tjärnqvist styrt in en passning.

Men det goda från den första perioden skulle försvinna. Linköping kom ut som ett nytt lag i den andra, redo att ta sig an Djurgården på riktigt. Tränaren Hans Särkijärvi skällde ut sina mannar, som kom ut med nyfunnen moral.

– Han sa ganska mycket faktiskt. Vi var ju inte alls med. Ingen bjöd upp och alla åkte omkring och trodde att lagkamraten skulle ta tag i det. Alla måste vara med och bidra, sade Mikael Håkanson till Canal Plus.

Och mycket riktigt skulle reduceringen komma i mellanperioden. Håkansson satte 1-2-målet bakom en storspelande Mark Owuya i DIF-målet, som räddade 43 av 45 skott under ordinarie matchtid, och i den tredje perioden kom även kvitteringen.

Då var det succédoldisen Erik Lindhagen, som styrde in ett skott från Matt Hurley och som tog matchen till förlängning. En förlängning som dock slutade mållös.

Till slut kunde hemmalaget fullborda vändningen på straffläggning, där 2-2-skytten Lindhagen blev matchhjälte och räddade poäng för sitt LHC.