Skellefteå fortsätter att vinna

Västerbottningarna tog femte raka segern i Kraft Arena i dag mot Södertälje.

Matchfakta:

Mål: 1-0 (07:15 första perioden) David Rundblad. 2-0 (04:25 tredje perioden) Pierre-Edouard Bellemare.

Domare: Morgan Johansson

Arena: Kraft Arena

Publiksiffra: 4 817

SKELLEFTEÅ. Matchens första period handlade mest om hemmalaget, det var även de som tog ledningen efter mål av den spelskicklige backen David Rundblad. Hans fjärde för säsongen. Det tog gästande Södertälje hela 13 minuter, ett powerplay inkluderat, innan laget ens fick sitt första skott på mål.

- Jag är missnöjd med målet de gör i powerplay. Vi är för svajiga i vårt boxplay, kommenterade Södertäljetränaren Peter Popovic.
Mittperioden blev en enda lång transportsträcka utan mål, utan utvisningar och med väldigt få avblåsningar över huvud taget. Detta ändrades dock till den tredje. Efter 4.25, en sekund efter att de rödvitas Jonas Almtorp kommit ut från utvisningsbåset, prickade fransosen Pierre-Édouard Bellemare av ett hål just ovanför Södertäljemålvakten Riku Helenius plockhandske och hemmalaget hade utökat till 2-0.

- Ibland har vi haft en tendens att sluta spela bara för att försvara en ledning. Jag är nöjd med att vi går ut och fortsätter spela i tredje, säger en förkyld Anders Forsberg på presskonferensen.

Södertälje hade en del chanser att reducera varav den bästa var ett skott i ribban från Mattias Carlsson. I matchens slutskede chansade man även med att sätta in en sjätte utespelare men detta hjälpte inte. Andreas Hadelöv, Skellefteås 35-årige målvakt, höll nollan för första gången denna säsong och Skellefteå vinner med 2-0.