Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Week börjar om

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Mästarna åkte på stortorsk

1 av 1

Erik Mårtensson/SCANPIX

Sport | 16/10/2010 21:37

Jönköpingslaget fortsätter att vara ojämna och förlorade i dag stort mot Modo.

ÖRNSKÖLDSVIK. HV71:s säsongsinledning har varit allt annat än stabil. Efter bortasegern över Södertälje senast hoppades tränartrojkan med Janne Karlsson i spetsen att vändningen hade kommit.

Tvärtom visade det sig. I Ö-vik blev det övertydligt att HV:s form är ljusår från vårens mästartakter. Ett förvirrat och håglöst HV föll med 1-5 mot Modo.

Johan Lindström gav visserligen gästerna ledningen tidigt i andra perioden. Det var dock helt oförtjänt. Modo hade ägt den första perioden och fick en rättvis kvittering när hete Per-Åge Skröder satte 1-1 med ett distinkt direktskott i powerplay i slutet av den andra perioden. Det var tredje matchen i följd som han gjorde mål.

- Vi var lite för statiska i första perioden, men nu lossnade det. Det går bra för mig nu, men jag måste fortsätta att jobba på, sade Skröder till Canal Plus efter målet.

Tre Modomål i tredje perioden

När den första pucken väl hade passerat Andreas Anderssons mållinje rullade det på. Byron Ritchie sköt 2-1 efter att Nicklas Danielsson enkelt rundat Lance Ward och lagt in en perfekt passning framför mål.

I den tredje perioden spelade HV71 uppgivet och Modo la in dödsstöten när Ole-Kristian Tollefsen sköt sitt första elitseriemål från blålinjen. Därefter spädde Morten Madsen och Mattias Timander på med varsitt mål och såg till att göra HV:s resa tillbaka till Jönköping extra smärtsam.

- Vi jobbar bra i tredje perioden och blir bättre och bättre ju längre in i matchen vi kom. Samtidigt tror jag att de blev trötta, säger målskytten Timander.

HV71 blev i och med förlusten passerat av Brynäs samtidigt som Djurgården gick ikapp vårens finalmotståndare. För Modo pekar det mer uppåt. Man gick upp på femte plats i tabellen efter att ha passerat Färjestad.

Så här är vi vana att se HV

Hockeysverige.se