Söndag 19 Sep
Stockholm

”Fullt fokus på Skellefteå”

Larsson tänker inte på NHL-draften.
Larsson tänker inte på NHL-draften. Foto: Robert Granström/SCANPIX

Jättetalangen Adam Larsson har inga tankar på NHL-draften.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Talangen draftas nästa år

Talangen, som är född 1992, gjorde debut i Elitserien säsongen 2009/2010 och blev då den tredje yngsta backen i serien historia.

Sedan dess har Larsson etablerat sig som back i Skellefteå och tänker inte släppa taget om sin plats. Var dessutom med och vann JVM-brons i Kanada förra året.

18-åringen rankas högt upp på de internationella listorna över vilka som kommer att gå först i NHL-draften nästa år.

SKELLEFTEÅ. Han har inte ens fyllt 18 år men får ses som en väletablerad elitseriespelare vid det här laget. När Adam Larsson befinner sig på isen reflekterar man inte ens över hans ålder. Han ser ut som vilken annan spelare som helst på isen, speciellt som han har blivit utsläppt ur det galler han har burit fram tills den här säsongen.

- Det har gått rätt bra än så länge, även fast jag skulle önska att poängen trillar dit lite mer, säger Adam Larsson som har noterats för två assist på de elva första matcherna efter att ha gjort 17 poäng (4+13) på 49 matcher i fjol.

Trots att poängen har uteblivit är Adam Larsson självskriven i Roger Rönnbergs trupp till JVM i Buffalo över jul- och nyårshelgen. Han påstår att turneringen inte finns i hans tankar. Åtminstone inte förrän han har blivit officiellt uttagen.

- Jag tänker inte alls på det, nu är det fullt fokus på Skellefteå. Samtidigt vet jag hur roligt det är att spela ett JVM så det är något jag skulle se fram emot om jag kom med där, säger Adam Larsson.

"Ska bli riktigt kul att draftas"
Hans spel i JVM kan mycket väl komma att diktera hur högt han blir plockad i NHL-draften. Just nu tyder mycket på att Adam Larsson får slåss med kanadensarna Sean Couturier och Ryan Nugent-Hopkins om äran att gå som etta i draften.

- Jag har faktiskt inte tänkt jättemycket på det. Det är ändå så pass länge kvar, nästan en hel säsong, så det har gått att koppla bort det. Men det ska självklart bli riktigt kul att bli draftad.

Tror du att det kommer att bli svårare att koppla bort det ju längre säsongen lider och snacket intensifieras?

- Jo, det tror jag, självklart, men det får jag ta då. Just nu försöker jag bara förbereda mig på bästa sätt.

Hur ser du på dina chanser att gå som nummer ett?

- Jag har inga krav så, jag ser mest det där som en kul grej. Samtidigt är det lite avgörande för min hockeykarriär också, så intressant blir det.

Har du haft något favoritlag i NHL under uppväxten?

- Nej, jag har faktiskt aldrig följt NHL så där jättemycket. Det är mest svensklagen jag har kollat på, men aldrig varit speciellt NHL-intresserad. Men nu blir det så klart mer och mer.

Talangen i aktion

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela