Söndag 19 Sep
Stockholm

Floppspelaren klar för ny klubb

Petr Tenkrat har gjort klart med en ny klubb efter den svaga sejouoren i Skellefteå.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Peter Tenkrat:

Född: 31 maj 1977 i Kladno

Då: Var tidigare en stabil spelare i Timrå men lämnade klubben efter säsongen 2008-2009. Sedan blev det spel i Skellefteå – tills förra veckan.

Nu: Har nu gjort klart med Kärpät efter den riktigt svaga tiden i Skellefteå. Ska nu försöka lyfta karriären i Finland.

SKELLEFTEÅ. Jodå, det blir Kärpät för resten av säsongen för Skellefteås flopptjeck Petr Tenkrat, som förra veckan blev fri från sitt kontrakt med västerbottningarna.

- Jag är tacksam för att Kärpät ger mig en chans. I Skellefteå gick det bra på träning, men sedan fick jag bara sitta på bänken och spela väldigt lite. Jag fick inte chansen att visa vad jag kan, säger Tenkrat till Kärpäts hemsida.

- Det är som att komma hem. Jag har många vänner i Uleåborg och det är en bra organisation där jag har många goda minnen från mina fyra tidigare säsonger.

Tenkrat spelade i Kärpät 2002-2006 och vann två finska mästerskap med klubben.
Han har även gjort en halv säsong vardera i HPK och Ilves innan han gjorde sina år i Kärpät.

Totalt har han svarat för 195 poäng på 229 matcher i FM-ligan, att jämföra med 67 poäng på 137 matcher för Timrå och Skellefteå i Elitserien.

Kärpät ligger på sjunde plats i FM-ligan för tillfället, men hoppas kunna resa sig den närmaste tiden. Det är inte bara Petr Tenkrat som ansluter till klubben. Inom kort återvänder även landsmannen Pavel Rosa, som gjorde succé i klubben ifjol.

Rosa spelar på artistkontrakt och har startat upp säsongen i schweiziska Fribourg där han gjort 17 poäng på elva matcher.

Tjeckens tid i Skellefteå

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela