Måndag 27 Sep
Stockholm

Mästarna krossade nykomlingarna

HV fick äntligen jubla rejält.
HV fick äntligen jubla rejält. Foto: Mikael Fritzon/SCANPIX

HV71 har varit väldigt ojämna i inledningen men körde i kväll över AIK.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Matchfakta:

Mål: 1-0 (05:56 första periden) Oscar Ahlström, 1-1 (15:23) Teemu Laine, 1-2 (19:40) André Pettersson, 1-3 (02:10 andra perioden) Martin Thörnberg, 1-4 (08:24) Kamil Piros, 1-5 (10:23) Johan Lindström, 1-6 (11:34) Kamil Piros.

Domare: Christer Lärking

Arena: Hovet

Publiksiffra: 4 528

STOCKHOLM. HV71 hade bara gjort 24 mål på säsongens elva inledande matcher efter att ha varit en målmaskin under större delen av försäsongen.

Men mot AIK på Hovet lossnade det även i Elitserien på måndagen. HV71 fick efter en trög start på matchen till slut proppen ur. Man vände matchen och vann med komfortabla 7-3.

De sex första HV-målen kom inom loppet av 16 effektiva (i dubbel bemärkelse) minuter. Från fem minuter kvar av första perioden och fram till drygt halvvägs in på andra perioden.

Och det rörde sig mestadels om "skitmål". Både Teemu Laines 1-1 och André Peterssons 2-1 i första perioden kom på styrningar från backskott.

- Det var inte det vackraste målet jag gjort, ett riktigt skitmål... men det var viktigt, sade Laine om sin kvitteringspuck till Canal Plus.

I andra perioden rörde sig målen mer om skitmål av annan karaktär. Den typen av mål som kommer när försvaret inte vill/orkar/kan göra vad man borde göra.

Martin Thörnberg, Kamil Piros, Johan Lindström och Kamil Piros igen fick antingen stå omarkerade framför mål, fick frilägen eller kunde ta hand om returer ostörda vid sina mål.

- 15 bra minuter i första. Sen är det kollaps. Dom gör alldeles för enkla mål och det är faktiskt pinsamt, sade Dick Tärnström.

HV71 gick sedan snabbt upp till 7-1 i tredje perioden innan man tillät AIK att putsa siffrorna med två mål. Bland annat sköt Kent McDonell i slutminuten sitt första mål för klubben.

- Det ser inte alltid så snyggt ut, men på nåt sätt gör vi massa mål ändå och det är väl det vi behövde just nu, sade HV-kaptenen Johan Davidsson.

- Men vi får inte dra förhastade slutsatser av det här. Men vi har varit nere och slagit i botten och måste försöka ta oss uppåt och det är ju inget som sker på en eller två matcher, utan får ske mer långsiktigt, fortsatte Davidsson.

HV firade rejält efter guldet förra säsongen

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela