Djurgården vände 0-3 till 4-3.
Sandberg byttes in och gjorde succé.
Owuya hade en dålig dag på jobbet.

Stjärnskottet byttes ut - då vände Djurgården 0-3-underläge

Utlånad till Sundsvall i vanliga fall. Men idag fick Tim Sandberg hoppa in i sitt livs andra elitseriematch. Han har fortfarande inte släppt in mål och när Tim Sandberg bytet av Mark Owuya lyckades Djurgården vände 0-3 till 4-3 mot Brynäs.

Djurgården–Brynäs 4–3 (0–3, 2–0, 2–0)

Första perioden: 0–1 (1.52) Sebastian Lauritzen (Jonas Nordquist), 0–2 (14.59) Lars Jonsson (Jonas Nordquist), 0–3 (18.19) Mattias Ekholm (Dale Clarke, Eero Somervuori).

Andra perioden: 1–3 (2.44) Andreas Holmqvist (Patrick Cehlin, Staffan Kronwall), 2–3 (16.33) Oscar Eklund (Kristofer Ottosson, Nils Ekman).

Tredje perioden: 3–3 (3.39) Josef Boumedienne (Patrick Cehlin, Marcus Krüger) spel fem mot fyra, 4–3 (11.40) Mario Kempe (Daniel Brodin, Pavid Printz).

Skott: 22–32 (10–15, 3–8, 9–9).

Utv, Djurgården: 8x2, 1x10. Brynäs: 5x2.

Domare: Pehr Claesson, Alvesta, och Karol Popovic, Schweiz.

Publik: 6 643.

STOCKHOLM. Det var mot HV71 i årets första match 2009 som Tim Sandberg spelade sin första och fram till klockan 19.49 på tisdagen enda elitseriematch.

Då spelade han de 16 avslutande minuterna i matchen mot HV71 som man förlorade med 1-2. Stefan Ridderwall blev skadad i samband med 1-2-målet och tvingades byta.

Sandberg stoppade de sju skott han fick på sig den gången.

I dag var det dags igen. Den i normala fall till Sundsvall utlånade målvakten fick hoppa in efter första perioden mot Brynäs. Då hade Mark Owuya släppt in tre ganska enkla mål och Djurgården låg under med 0-3.

- Det här är vad vi kan göra i nuläget för att försöka få till en vändning. Försöka väcka laget, sade assisterande tränaren Tomas Montén till Canal Plus inför andra perioden om målvaktsbytet.

Sandberg kom in i kassen, stoppade 17 av 17 puckar och lade gav laget en chans att vända matchen.

Trots att Djurgården bara sköt tre skott på mål i andra perioden räckte det för att ha fått rejält hugg. Andreas Holmqvist och Oscar Eklund prickade in två av lagets tre skott i mål.

I tredje perioden sköt Josef Boumedienne snabbt 3-3 i numerärt överläge med ett kanonskott direkt efter tekning. Då hade Brynäs precis missat en egen chans med en man mer på isen.

När matchen stod och vägde i mitten slog Mario Kempe till. Det heta nyförvärvet, tvåmålsskytt och matchvinnare mot Frölunda i senaste matchen, störtade på mål och stötte in passet från högerkanten från Daniel Brodin.

- Det var jäkligt skönt. Vi slutade aldrig jobba och visste hela tiden att så länge vi jobbar så kommer det komma chanser, säger Mario Kempe.

Angående målvaktsbytet var han enig i att något behövdes göra efter den första period där man spelmässigt inte borde ha haft ett tremålsunderläge.

- Vi ligger under med 3-0 och något måste hända liksom. Tim storspelade i kassen.

Djurgården har segrat i tre av de fyra senaste matcherna och avancerar uppåt i tabellen. Idag gick man förbi just Brynäs till en åttonde plats.

- Det har lossnat för oss nu. Vi började ju lite trögt, men nu är vi på väg uppåt, säger Kempe.