Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Week börjar om

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Stjärnskottet byttes ut - då vände Djurgården 0-3-underläge

Djurgården vände 0-3 till 4-3.
1 av 4

Djurgården vände 0-3 till 4-3.

Sandberg byttes in och gjorde succé.
2 av 4

Sandberg byttes in och gjorde succé.

3 av 4

Owuya hade en dålig dag på jobbet.
4 av 4

Owuya hade en dålig dag på jobbet.

Sport | 19/10/2010 21:55

Utlånad till Sundsvall i vanliga fall. Men idag fick Tim Sandberg hoppa in i sitt livs andra elitseriematch. Han har fortfarande inte släppt in mål och när Tim Sandberg bytet av Mark Owuya lyckades Djurgården vände 0-3 till 4-3 mot Brynäs.

STOCKHOLM. Det var mot HV71 i årets första match 2009 som Tim Sandberg spelade sin första och fram till klockan 19.49 på tisdagen enda elitseriematch.

Då spelade han de 16 avslutande minuterna i matchen mot HV71 som man förlorade med 1-2. Stefan Ridderwall blev skadad i samband med 1-2-målet och tvingades byta.

Sandberg stoppade de sju skott han fick på sig den gången.

I dag var det dags igen. Den i normala fall till Sundsvall utlånade målvakten fick hoppa in efter första perioden mot Brynäs. Då hade Mark Owuya släppt in tre ganska enkla mål och Djurgården låg under med 0-3.

- Det här är vad vi kan göra i nuläget för att försöka få till en vändning. Försöka väcka laget, sade assisterande tränaren Tomas Montén till Canal Plus inför andra perioden om målvaktsbytet.

Sandberg kom in i kassen, stoppade 17 av 17 puckar och lade gav laget en chans att vända matchen.

Trots att Djurgården bara sköt tre skott på mål i andra perioden räckte det för att ha fått rejält hugg. Andreas Holmqvist och Oscar Eklund prickade in två av lagets tre skott i mål.

I tredje perioden sköt Josef Boumedienne snabbt 3-3 i numerärt överläge med ett kanonskott direkt efter tekning. Då hade Brynäs precis missat en egen chans med en man mer på isen.

När matchen stod och vägde i mitten slog Mario Kempe till. Det heta nyförvärvet, tvåmålsskytt och matchvinnare mot Frölunda i senaste matchen, störtade på mål och stötte in passet från högerkanten från Daniel Brodin.

- Det var jäkligt skönt. Vi slutade aldrig jobba och visste hela tiden att så länge vi jobbar så kommer det komma chanser, säger Mario Kempe.

Angående målvaktsbytet var han enig i att något behövdes göra efter den första period där man spelmässigt inte borde ha haft ett tremålsunderläge.

- Vi ligger under med 3-0 och något måste hända liksom. Tim storspelade i kassen.

Djurgården har segrat i tre av de fyra senaste matcherna och avancerar uppåt i tabellen. Idag gick man förbi just Brynäs till en åttonde plats.

- Det har lossnat för oss nu. Vi började ju lite trögt, men nu är vi på väg uppåt, säger Kempe.

Hockeysverige.se