Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Stjärnskottet byttes ut - då vände Djurgården 0-3-underläge

- 19/10/2010, 21:55 -
Djurgården vände 0-3 till 4-3.
1 av 4

Djurgården vände 0-3 till 4-3.

Sandberg byttes in och gjorde succé.
2 av 4

Sandberg byttes in och gjorde succé.

3 av 4

Owuya hade en dålig dag på jobbet.
4 av 4

Owuya hade en dålig dag på jobbet.

Utlånad till Sundsvall i vanliga fall. Men idag fick Tim Sandberg hoppa in i sitt livs andra elitseriematch. Han har fortfarande inte släppt in mål och när Tim Sandberg bytet av Mark Owuya lyckades Djurgården vände 0-3 till 4-3 mot Brynäs.

STOCKHOLM. Det var mot HV71 i årets första match 2009 som Tim Sandberg spelade sin första och fram till klockan 19.49 på tisdagen enda elitseriematch.

Då spelade han de 16 avslutande minuterna i matchen mot HV71 som man förlorade med 1-2. Stefan Ridderwall blev skadad i samband med 1-2-målet och tvingades byta.

Sandberg stoppade de sju skott han fick på sig den gången.

I dag var det dags igen. Den i normala fall till Sundsvall utlånade målvakten fick hoppa in efter första perioden mot Brynäs. Då hade Mark Owuya släppt in tre ganska enkla mål och Djurgården låg under med 0-3.

- Det här är vad vi kan göra i nuläget för att försöka få till en vändning. Försöka väcka laget, sade assisterande tränaren Tomas Montén till Canal Plus inför andra perioden om målvaktsbytet.

Sandberg kom in i kassen, stoppade 17 av 17 puckar och lade gav laget en chans att vända matchen.

Trots att Djurgården bara sköt tre skott på mål i andra perioden räckte det för att ha fått rejält hugg. Andreas Holmqvist och Oscar Eklund prickade in två av lagets tre skott i mål.

I tredje perioden sköt Josef Boumedienne snabbt 3-3 i numerärt överläge med ett kanonskott direkt efter tekning. Då hade Brynäs precis missat en egen chans med en man mer på isen.

När matchen stod och vägde i mitten slog Mario Kempe till. Det heta nyförvärvet, tvåmålsskytt och matchvinnare mot Frölunda i senaste matchen, störtade på mål och stötte in passet från högerkanten från Daniel Brodin.

- Det var jäkligt skönt. Vi slutade aldrig jobba och visste hela tiden att så länge vi jobbar så kommer det komma chanser, säger Mario Kempe.

Angående målvaktsbytet var han enig i att något behövdes göra efter den första period där man spelmässigt inte borde ha haft ett tremålsunderläge.

- Vi ligger under med 3-0 och något måste hända liksom. Tim storspelade i kassen.

Djurgården har segrat i tre av de fyra senaste matcherna och avancerar uppåt i tabellen. Idag gick man förbi just Brynäs till en åttonde plats.

- Det har lossnat för oss nu. Vi började ju lite trögt, men nu är vi på väg uppåt, säger Kempe.

Hockeysverige.se