Efter storbråket: Djurgården frias

Under derbyt mellan AIK och Djurgården ska DIF bland annat provocerat till bråk, slängt in en bengal och kastat metallföremål på spelartunneln - nu frias föreningen på samtliga punkter.


Detta hände under senaste Stockholmsderbyt

Djurgården anmäldes för tre förseelser under derbyt mot AIK. Bland annat för den bengal som kastades in under nationalsången.

Dessutom valde domarsupervisorn Lars-Johan Ryhed att anmäla föreningen för en "rusning" riktad mot motståndarfansen i syfte att provocera fram bråk.

Utöver dessa två punkter ska även Djurgårdsfansen ha kastat metallföremål mot spelartunneln. DIF friades på samtliga punkter.

STOCKHOLM. Det var under derbyt mellan AIK och Djurgården som ett 50-tal DIF-supportrar invaderade Gnagetfansens entré till Globen. Supportrarna ska ha provocerat till bråk och dessutom kastat in en bengal på isen. Hockeyförbundets disciplinnämnd friade föreningen på samtliga punkter, något som får fansen att ryta till.

"Nu har hockeyförbundet satt ribban inför kommande derbyn. Det är tydligen helt okej att att 50-60 personer stormar en entré, att en grupp supportrar går via långsidan för att bråka med motståndarsupportrar, att slänga in en bengal på isen samt att kasta in ett metallföremål." skriver Joakim Hall, Nyheter24:s AIK-skribent.

Uppenbart är att Djurgårdssupportrarna är skyldiga till att ha slängt in en bengal under nationalsången, vilket videoklippet här nedan klart visar. Samtidigt menar Hall att hockeyns disciplinnämnd inte upprätthåller samma konsekvens som exempelvis fotbollens dito.

Problemet bakom beslutet är enligt nämndens ordförande Cecilia Hager att de hellre friar än fäller när de endast gäller en anmälan, och inte en utredning. Något som blir smått ironiskt då man klart och tydligt kan se förseelsen på videklippet. Hon menar vidare att disciplinnämndens ledamöter kan ha olika uppfattningar kring en händelse.

– I nämnden har alla sin röst och är fria att tycka olika. Jag och en ledamot till tycker inte att en anmälan räcker. Ofta har vi tv-bilder att tillgå, men egentligen stöds inte anmälan av några andra uppgifter, säger Hager till Expressen.

Cecila Hager har förgäves sökts för ytterligare kommentar.

Se när bengalen slängs in på isen under nationalsången.

AIK
/
Dif
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

3 timmar sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.