Tisdag 28 Sep
Stockholm

Efter storbråket: Djurgården frias

Djurgårdssupportrarna under derbyskandalen.
Djurgårdssupportrarna under derbyskandalen. Foto: YOUTUBE

Under derbyt mellan AIK och Djurgården ska DIF bland annat provocerat till bråk, slängt in en bengal och kastat metallföremål på spelartunneln - nu frias föreningen på samtliga punkter.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Detta hände under senaste Stockholmsderbyt

Djurgården anmäldes för tre förseelser under derbyt mot AIK. Bland annat för den bengal som kastades in under nationalsången.

Dessutom valde domarsupervisorn Lars-Johan Ryhed att anmäla föreningen för en "rusning" riktad mot motståndarfansen i syfte att provocera fram bråk.

Utöver dessa två punkter ska även Djurgårdsfansen ha kastat metallföremål mot spelartunneln. DIF friades på samtliga punkter.

STOCKHOLM. Det var under derbyt mellan AIK och Djurgården som ett 50-tal DIF-supportrar invaderade Gnagetfansens entré till Globen. Supportrarna ska ha provocerat till bråk och dessutom kastat in en bengal på isen. Hockeyförbundets disciplinnämnd friade föreningen på samtliga punkter, något som får fansen att ryta till.

"Nu har hockeyförbundet satt ribban inför kommande derbyn. Det är tydligen helt okej att att 50-60 personer stormar en entré, att en grupp supportrar går via långsidan för att bråka med motståndarsupportrar, att slänga in en bengal på isen samt att kasta in ett metallföremål." skriver Joakim Hall, Nyheter24:s AIK-skribent.

Uppenbart är att Djurgårdssupportrarna är skyldiga till att ha slängt in en bengal under nationalsången, vilket videoklippet här nedan klart visar. Samtidigt menar Hall att hockeyns disciplinnämnd inte upprätthåller samma konsekvens som exempelvis fotbollens dito.

Problemet bakom beslutet är enligt nämndens ordförande Cecilia Hager att de hellre friar än fäller när de endast gäller en anmälan, och inte en utredning. Något som blir smått ironiskt då man klart och tydligt kan se förseelsen på videklippet. Hon menar vidare att disciplinnämndens ledamöter kan ha olika uppfattningar kring en händelse.

– I nämnden har alla sin röst och är fria att tycka olika. Jag och en ledamot till tycker inte att en anmälan räcker. Ofta har vi tv-bilder att tillgå, men egentligen stöds inte anmälan av några andra uppgifter, säger Hager till Expressen.

Cecila Hager har förgäves sökts för ytterligare kommentar.

Se när bengalen slängs in på isen under nationalsången.

Kommentera
Kopiera länk
Dela