Tisdag 28 Sep
Stockholm

SSK ett vinnande lag igen

Södertälje tog äntligen en seger.
Södertälje tog äntligen en seger. Foto: ROGER VIKSTRÖM/SCANPIX

Södertälje segrade i ångestderbyt mot AIK.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

SÖDERTÄLJE. Efter två perioder i kväll var det emellertid AIK som hade viss kontroll på händelserna, då Josh MacNevin hade sett till att gästerna hade en 1-2 ledning att gå på inför slutperioden.

– Det kändes ändå inte så tungt med underläget efter andra, eftersom vi inte hade spelat bra då. Det hade varit värre att ligga under om vi spelade bra, så nu var det bara att gå ut och ändra game plan, säger Joakim Eriksson till Canal Plus.

Och uppenbarligen så fungerade ändringarna för Södertälje i slutperioden. Ryan Lasch fixade 2-2 kvitteringen efter åtta minuter och bara fyra minuter senare, kunde kaptenen Eriksson styra in 3-2 i tom kasse, efter förarbete av Mattias Carlsson. Erikssons mål skulle sedan räcka till Södertäljes första seger efter tre raka förluster.

– Det här var ett trendbrott för oss, helt klart. Det är skönt att se att vi kunde vinna en tredjeperiod och där vinna matchen, menar Eriksson, som gjorde sitt tredje mål för säsongen ikväll.

Alla bitar är dock ännu inte på plats för Södertälje menar dock lagkaptenen vidare.

– Det är fortfarande mycket slarv med vissa bitar då vi har pucken. Annars tycker jag att attityden och arbetsinsatsen finns där, så det är det här slarvet vi måste jobba på.

Kommentera
Kopiera länk
Dela