Fredag 24 Sep
Stockholm

Nyförvärvet fixade segern

Norrmannen ordnade segern.
Norrmannen ordnade segern. Foto: Stig Kenne/SCANPIX

Lars Lökken Östli gjorde sitt första mål för Luleå - och ordnade segern när Modo kom på besök.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

LULEÅ. Luleås norska nyförvärv Lars Lökken Östli har fått väldigt begränsat med speltid under inledningen av säsongen men mot Modo blev han den stora matchhjälten genom sitt mål som kom 19:08 in i den första perioden.

Efter att Per Svartvadet dragit på sig en onödig utvisning avlossade han ett direktskott från blå som smet in under armen på Tuomas Tarkki.

Gästande Modo har varit glödheta de senaste matcherna och inte minst offensiven har fungerat riktigt bra. Inför matchen mot Luleå hade man gjort hela 20 mål på de fyra senaste matcherna, fler än Frölunda gjort totalt. Men mot Luleå körde man fast och hade väldigt svårt att skapa något.

– Jag sa till grabbarna efter första att nu känns det som att vi bara spelar för att inte förlora, vi måste spela för att vinna, säger Modos tränare Challe Berglund som inte var nöjd över sitt lag som endast avlossade 13 skott på hela matchen.

– Vi hade ett antal lägen då vi kunde ta skott men vi krånglade till det för mycket.

Luleås är fortfarande obesegrade hemma i Coop Arena och har nu hållit nollan i tre av sina fem hemmamatcher.

– Vi jobbar hårt för varandra och det ger utdelning, säger Luleås tränare Jonas Rönnqvist efter lagets tionde seger för säsongen.

Glada Luleåfans

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela