Söndag 19 Sep
Stockholm

Krisklubben måste vinna

"Kenta" och "Lillis" Frölunda har hittills plockat 10 poäng.
1 av 3
"Kenta" och "Lillis" Frölunda har hittills plockat 10 poäng. Foto: Adam Ihse / SCANPIX
Återstår att se om publiken ställer upp i motvinden...
2 av 3
Återstår att se om publiken ställer upp i motvinden... Foto: Adam Ihse / SCANPIX
...som det sannerligen blåser i Göteborg för tillfället.
3 av 3
...som det sannerligen blåser i Göteborg för tillfället. Foto: Adam Ihse / SCANPIX

Frölundaspelarna måste upp på tå för att inte bli fast förankrade i botten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Håll ett öga på:

Stjärnan: Toni Koivisto har gjort fyra mål vilket är bäst i laget. Men stjärna... Känns inte som att det finns någon given kandidat i Frölunda för tillfället. Per-Åge Skröder är en pålitlig poängmaskin (3+7 hittills). Som förste norrman vann han poängligan säsongen 2008/2009 och börjar nu komma tillbaka till den formen.

Problem: Var ska vi börja? Frölunda har tagit 2 poäng av 15 möjliga nu på slutet, de måste börja vinna matcher. Vad botemedlet kan vara tycks inte ens Kenta Johansson ha listat ut. Modos problem är deras varannanmatchtrend som verkar infunnit sig. De blandar strålande resultat med riktiga bottennapp.

Målvakt: Joakim Lundström har fått stått nu på slutet och gjort det, efter omständigheterna, bra. Målvaktssituationen kan inte Frölunda skylla på. Tuomas Tarkki i Modo har pelat 10 matcher och verkligen övertygat hittills. Han ligger på stabila 91,67 i räddningsprocent.

Snackisen: Kan Frölunda ta en trepoängare för första gången sedan den 23:e september? En månad utan en seger efter full tid är INTE bra och måste åtgärdas snarast annars står liemannen och knackar på dörren med en stundande kvalserie.

GÖTEBORG. Frölunda är inne i en period med tre hemmamatcher i rad. Under torsdagskvällen fick man stryk av Timrå med 5-3, vilket bara befäste sistaplatsen.

Nu är det extremt viktigt att Frölunda lyckas ta till vara på att de spelar på hemmaplan. Under lördagskvällen tar Indianerna från Göteborg emot Modo i Scandinavium, för att sedan spela hemma mot Djurgården. På presskonferensen efter matchen mot Timrå lät det så här:

- Jag lider med spelarna men vi måste måste också se sanningen. Vi kan inte vara stressade över tabellsituationen i hur många omgångar som helst, vi måste börja vinna hockeymatcher nu, sa Frölundas tränare Kent Johansson.

Modo blandar och ger, senast förlorade laget mot serieledarna Luleå med 0-1 på bortais. Nu blickar de framåt mot matchen i Scandinavium och Modos tränare, Charles Berglund, har sin analys klar:

- Vi kommer att möta ett desperat hemmalag, men jag tror vi har en bra chans bara vi jobbar på som senast och bättrar på offensiven, säger "Challe" på Modos hemsida.

Se höjdpunkter från matchen Frölundas förlust mot Djurgården.

Kommentera
Kopiera länk
Dela