Onsdag 22 Sep
Stockholm

"Kommer bli en riktig toppmatch"

Mycket kamp och mycket vilja är vad som förväntas.
1 av 3
Mycket kamp och mycket vilja är vad som förväntas. Foto: Robert Granström / SCANPIX
Frågan är om Anders Forsbergs mannar kan stoppa serieledarna.
2 av 3
Frågan är om Anders Forsbergs mannar kan stoppa serieledarna. Foto: Robert Granström / SCANPIX
Vem står i Luleå? Inte kan väl Anders Nilsson petas till förmån för David Rautio (bilden) efter den hållna nollan senast?
3 av 3
Vem står i Luleå? Inte kan väl Anders Nilsson petas till förmån för David Rautio (bilden) efter den hållna nollan senast?. Foto: Erik Mårtensson / SCANPIX

Ett glödhett norrlandsmöte väntar då Skellefteå AIK tar sig an serieledarna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Håll ett öga på:

Stjärnan: Johan Lindström delar ledningen i poängligan med 13 poäng (4+9). Han kan inte klaga på sina medspelare då kedjekompisarna Mikko Lehtonen och Fredrik Warg även de sett till att producera.Pär Arlbrandt i Luleå står för en riktigt fin poängskörd med 10 pinnar (5+5) hittills. Den forne skyttekungen i Hockeyallsvenskan verkar på allvar ha etablerat sig i elitserien.

Problem: Skellefteå spelar ofta tätt och hårt vilket speglar resultaten väl. Det gäller att trumma på varje match och se till att resultaten väger över till SAIK:s fördel. Problem i Luleå? Nej, inte direkt. Jonas Rönnqvist vet vad han gör och har hittills fått en strålande utdelning.

Målvakt: Andreas Hadelöv är en rutinerad målvakt som verkligen funnit sig till rätta i Skellefteå. Han ligger på andra plats i målvaktsstatistiken med 93,68 i räddningsprocent. Anders nilsson fick förtroendet senast och förvaltade det väl, frågan är om inte David Rautio får hoppa in nu?

Snackisen: Vilken temperatur kommer Skellefteå Kraft Arena hålla på lördagskvällen? Hockeyn glöder i de båda städerna utmed norrlandskusten. Snacket går och frågan är hur pass långt dessa kan ta sig i ett kommande slutspel. Är det till och med finallagen som möts månne?

SKELLEFTEÅ. På lördagskvällen drabbar två fruktansvärt heta lag samman när Skellefteå AIK tar emot serieledarna Luleå i hemmahallen. Skellefteå förlorade lite snöpligt senaste matchen mot Brynäs då de släppte in avgörande 1-2 med lite drygt en minut kvar.

Skellefteås tränare Anders Forsberg säger bland annat följande i en intervju av Skellefteå TV:

- Vi var lite för slarviga senast mot Brynäs. Det blir svårt att vända när de gör sitt avgörande mål så pass sent, det är liksom för lite tid att studsa tillbaka på.

- Jag tror att morgondagens match kommer bli en riktig toppmatch med mycket fart och intensitet. Publiken kommer förmodligen att trivas då detta lär bli en riktig kamp.

Luleå är fortsatt i serieledning och vann senast hemma mot Modo med 1-0. Även om matchen inte var den mest underhållande i världshistorien så tog man i alla fall tre poäng. Ett styrkebesked som visar att Luleå kanske har något stort på gång.

Kommentera
Kopiera länk
Dela