Luleå spelade ut mot SSK. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Luleås klack under derbymötet mot SAIK. - Foto: ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX

Luleå visade mästarklass mot toppkonkurrenten

Luleå fortsätter att visa varför de just nu är Sveriges bästa hockeyklubb.

LULEÅ. Serieledande Luleå tog emot toppkonkurrenten Södertälje och visade varför laget leder serien med hela nio poäng.

Arto Laatikainen gav dock bortalaget ledningen i matchen tidigt under andra perioden. Luleå fick efter baklängesmålet igång turbon på riktigt.

Inom loppet av tre minuter gav Simon Hjalmarsson inte bara en kvittering, utan även hemmalaget ledningen genom två viktiga mål.

Chris Abbot utökade ledningen i mitten av andra till 3-1 vilket även stod sig fram till slutskedet av matchen.

SSK hade tagit ut målvakten när Patrik Carlsson kunde utjämna och fastställa slutresultatet till 3-2, ett resultat som fortsätter att ge Luleå ett försprång på nio poäng till Färjestad BK, som enkelt kunde vinna mot Modo under torsdagskvällen.

Värt att notera under kvällens toppmatch är att inget av målen kom till under power play.

Se sammandrag och höjdpunkter från toppkonkurrenternas senaste matcher.