Tisdag 19 Okt
Stockholm

Staffan Kronwall löste Djurgårdens målkris

Staffan Kronwall under sin senaste sejour i DIF.
Staffan Kronwall under sin senaste sejour i DIF. Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX

Efter tre mållösa matcher efter ordinarie tid lyckades Djurgården bryta sin dystra trend.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

TIMRÅ. Kristofer Ottosson gjorde ett riktigt brunkarmål då han rakade in returen på Patrick Cehlins skott, vilket innebar 1-0 till bortalaget. Det enda målet i första perioden. Han bröt därmed sitt lags tre matcher långa måltorka, om vilket han sa följande till Canal Plus.

- Man tänker inte på det när man spelar. Men vi har ju snackat om det, så det är klart att det är skönt att sätta den.

Den andra perioden var jämnare, men tre djurgårdsmål på cirka tio minuter tog luften ur Timrå, som drog på sig alldeles för många utvisningar. Anmärkningsvärt var att Staffan Kronwall gjorde två mål i matchen, 1-3 och 3-5. Hans två första mål i djurgårdströjan sedan comebacken i klubben.

- Jag tycker jag utvecklats i min skridskoåkning och att gå med i anfallen. Något jag ser som en styrka i mitt spel och som jag försöker använda mig av här hemma, säger Kronwall om sitt framgångsrika offensiva spel.

Kristofer Ottosson blev också tvåmålsskytt sedan han fastställt slutresultatet till 3-6 i tom bur. Djurgårdstränaren Mikael Johansson var nöjd med att man lyckats bryta måltorkan.

- Vi gör en del fula mål, men de räknas också. Vi har ju hamnat lite för långt ut i hörnen förut, nu är vi bättre in på kassen.

Se intervjun med Staffan Kronwall om återkomsten till Djurgården.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela