Fredag 24 Sep
Stockholm

Frölunda - en munsbit för AIK

1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
AIK hade inga problem med Frölunda på Hovet.
5 av 5
AIK hade inga problem med Frölunda på Hovet. Foto: BERTIL ERICSON/SCANPIX

Nykomlingen körde över Frölunda på Hovet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Har vinden vänt?

AIK har haft en tung säsong och har blandad resultat som derbysegrar mot Djurgården med förödande 3-7-förluster mot HV71.

Men nu har laget börjat leverera och ligger faktiskt, i och med dagens resultat, på en sjundeplats - en placering över just ärkerivalen Djurgården.

Nykomligen vann för tre matcher sedan borta mot Brynäs. Då blev det en komfortabel 3-0-seger och innan kvällens möte med Frölunda hade AIK även segrat över Linköping med 2-1.

Nu knep laget sin tredje raka seger när Frölunda kördes över med 5-2 - och lämnade därmed nedflyttningsplatsen.

STOCKHOLM. Efter en tung säsongsinledning har det börjat släppa för AIK. I dag knep nykomlingen sin tredje raka seger när bottenkollegan Frölunda kom på besök.

Det började lite trevande för AIK men 11:01 in i matchen skulle de få in sitt första mål. Johan Andersson slog till med ett dunderskott som letade sig in bakom Jonas Holmqvist i bortaburen.

Och så fortsatte det i den andra perioden. AIK gjorde inte bara 2-0 och 3-0 genom Christian Sandberg och Stefan Johansson, som effektivt såg till att döda matchen inom loppet av en minut, men även 4-0 då Dick Tärnström fick fick igång AIK:s powerplay på riktigt.

Liket Frölunda sprattlade dock till och Linus Fagemos reducering med mindre än minuten av den andra perioden bäddade för kamp i de sista 20 minuterna.

Men det blev inte bättre än att Peter Nolander gjorde 5-1. Att Mika Pyörälä sedan nätade och satte 2-5 med mindre än 30 sekunder kvar av mötet förändrade inte på särskilt mycket.

Segern innebär att AIK nu avancerar hela fyra placeringar i taballen, medan Frölunda å andra sidan befäster jumboplatsen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela