AIK hade inga problem med Frölunda på Hovet. - Foto: BERTIL ERICSON/SCANPIX

Frölunda - en munsbit för AIK

Nykomlingen körde över Frölunda på Hovet.

Har vinden vänt?

AIK har haft en tung säsong och har blandad resultat som derbysegrar mot Djurgården med förödande 3-7-förluster mot HV71.

Men nu har laget börjat leverera och ligger faktiskt, i och med dagens resultat, på en sjundeplats - en placering över just ärkerivalen Djurgården.

Nykomligen vann för tre matcher sedan borta mot Brynäs. Då blev det en komfortabel 3-0-seger och innan kvällens möte med Frölunda hade AIK även segrat över Linköping med 2-1.

Nu knep laget sin tredje raka seger när Frölunda kördes över med 5-2 - och lämnade därmed nedflyttningsplatsen.

STOCKHOLM. Efter en tung säsongsinledning har det börjat släppa för AIK. I dag knep nykomlingen sin tredje raka seger när bottenkollegan Frölunda kom på besök.

Det började lite trevande för AIK men 11:01 in i matchen skulle de få in sitt första mål. Johan Andersson slog till med ett dunderskott som letade sig in bakom Jonas Holmqvist i bortaburen.

Och så fortsatte det i den andra perioden. AIK gjorde inte bara 2-0 och 3-0 genom Christian Sandberg och Stefan Johansson, som effektivt såg till att döda matchen inom loppet av en minut, men även 4-0 då Dick Tärnström fick fick igång AIK:s powerplay på riktigt.

Liket Frölunda sprattlade dock till och Linus Fagemos reducering med mindre än minuten av den andra perioden bäddade för kamp i de sista 20 minuterna.

Men det blev inte bättre än att Peter Nolander gjorde 5-1. Att Mika Pyörälä sedan nätade och satte 2-5 med mindre än 30 sekunder kvar av mötet förändrade inte på särskilt mycket.

Segern innebär att AIK nu avancerar hela fyra placeringar i taballen, medan Frölunda å andra sidan befäster jumboplatsen.