VIDEO: "Tillåt mer slagsmål"

- 03/11/2010, 14:02 -
1 av 3

ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX

2 av 3

ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX

Här slås Adam Larsson blodig.
3 av 3

Här slås Adam Larsson blodig.

ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX

Efter tisdagskvällens blodiga handgemäng väljer nu Adam Larsson att öppet hylla slagsmål inom sporten.

SKELLEFTEÅ. Slagsmål har varit en het potatis i svensk ishockey de senaste åren. Många har höjt sina röster mot de hårda regler som finns inom svensk ishockey, där slagsmål i många fall kan rendera i längre avstängningar än ett överfall.

Under gårdagens möte mellan Skellefteå och Timrå i elitserien kom ämnet ännu en gång upp på agendan. Detta sedan Skellefteås Adam Larsson och Timrås kanadensare Daniel Corso rykt ihop efter en incident där Martin Lundberg hade sänkt Elias Granath med en tackling.

Slagskämparna kommer att drabbas av minst en matchs avstängning vardera för uppgörelsen. Detta trots att Adam Larsson gjorde sitt yttersta för att slippa det.

"Ville inte ta av mig handskarna"

- Jag ville inte ta av mig handskarna på grund av avstängning, men skulle vilja ha av mig hjälmen för då hade jag inte börjat blöda, säger han till folkbladet.nu.

Larsson blödde ymnigt från ansiktet efter slagsmålet och fick sys med fem stygn. Trots det är han positivt inställd till den här typen av uppgörelser och tycker att regelverket borde bli mildare.

- Sånt där borde tillåtas mer tycker jag. Jag kastade inte ens handskarna, säger 17-åringen.

Skellefteås tränare Anders Forsberg ifrågasätter också regelverket - och påtalar det viktiga i att spelarna tar av sig hjälmarna om de ska slåss.

- Jag vet inte hur Adam och Corsos slagsmål började men jag har sagt till Adam att han måste ta av sig hjälmen om han ska slåss. Visiret är livsfarligt. De har blivit tillsagda att hålla handskarna på men nu blir det en jättekonstig bedömning av domaren.

Se slagsmålet mellan Adam Larsson och Daniel Corso.

Hockeysverige.se