1 av 3
- Foto: ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX
2 av 3
- Foto: ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX
Här slås Adam Larsson blodig.
3 av 3
Här slås Adam Larsson blodig. - Foto: ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX

VIDEO: "Tillåt mer slagsmål"

Efter tisdagskvällens blodiga handgemäng väljer nu Adam Larsson att öppet hylla slagsmål inom sporten.


SKELLEFTEÅ. Slagsmål har varit en het potatis i svensk ishockey de senaste åren. Många har höjt sina röster mot de hårda regler som finns inom svensk ishockey, där slagsmål i många fall kan rendera i längre avstängningar än ett överfall.

Under gårdagens möte mellan Skellefteå och Timrå i elitserien kom ämnet ännu en gång upp på agendan. Detta sedan Skellefteås Adam Larsson och Timrås kanadensare Daniel Corso rykt ihop efter en incident där Martin Lundberg hade sänkt Elias Granath med en tackling.

Slagskämparna kommer att drabbas av minst en matchs avstängning vardera för uppgörelsen. Detta trots att Adam Larsson gjorde sitt yttersta för att slippa det.

"Ville inte ta av mig handskarna"

- Jag ville inte ta av mig handskarna på grund av avstängning, men skulle vilja ha av mig hjälmen för då hade jag inte börjat blöda, säger han till folkbladet.nu.

Larsson blödde ymnigt från ansiktet efter slagsmålet och fick sys med fem stygn. Trots det är han positivt inställd till den här typen av uppgörelser och tycker att regelverket borde bli mildare.

- Sånt där borde tillåtas mer tycker jag. Jag kastade inte ens handskarna, säger 17-åringen.

Skellefteås tränare Anders Forsberg ifrågasätter också regelverket - och påtalar det viktiga i att spelarna tar av sig hjälmarna om de ska slåss.

- Jag vet inte hur Adam och Corsos slagsmål började men jag har sagt till Adam att han måste ta av sig hjälmen om han ska slåss. Visiret är livsfarligt. De har blivit tillsagda att hålla handskarna på men nu blir det en jättekonstig bedömning av domaren.

Se slagsmålet mellan Adam Larsson och Daniel Corso.

Hockeysverige.se

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.