Det var nog inte många gnagare som hade vågat räkna med en 5-2-seger.
1 av 4
Det var nog inte många gnagare som hade vågat räkna med en 5-2-seger. - Foto: Joel Marklund/BILDBYRÅN
AIK-klacken ger ett tifo.
2 av 4
AIK-klacken ger ett tifo. - Foto: Joel Marklund/BILDBYRÅN
3 av 4
4 av 4

Dags för Stockholmsderby i Globen

Under torsdagskvällen spelas årets andra Stockholmsderbyn. Här får ni frågorna inför matchen.


Detta hände under senaste Stockholmsderbyt

Djurgården anmäldes för tre förseelser under derbyt mot AIK. Bland annat för den bengal som kastades in under nationalsången.

Dessutom valde domarsupervisorn Lars-Johan Ryhed att anmäla föreningen för en "rusning" riktad mot motståndarfansen i syfte att provocera fram bråk.

Utöver dessa två punkter ska även Djurgårdsfansen ha kastat metallföremål mot spelartunneln. DIF friades på samtliga punkter.

STOCKHOLM. Djurgården mot AIK. Dags för derby söder om söder, närmare bestämt i den vita, runda, mest klassiska byggnaden i Stockholms skyline - Globen.

"Så var det dags för ett ÄKTA derby igen då. Inget sådant där länsderby, E4-derby, Norrlandsderby, by mot by derby utan helt enkelt ett derby mellan två lag i EN stad." skriver Nyheter24:s AIK-skribent Marie Lichtenstein inför drabbningen.

Förra matchen slutade 5-2 till Gnaget, men kom mest att handla om inkastade bengaler, kaos på ståplats och att huliganismen kan ha spridit sig tillbaka till hockeyn.

Frågan är vad eftersnacket blir efter dagens match?

Detta blir Marcus Nilsons första derby sen han lämnade, kom tillbaka, lämnade och återigen kom tillbaka - vad kan han bidra med i kväll?

AIK förutspåddes av samtliga experter att bli elitseriens svar på Brommapojkarna. Nu menar exempelvis Nyheter24:s hockeyexpert Niklas Wikegård att Gnaget har chans på poäng. Dock ska tilläggas att Wikegårds sympatier lutar åt det blårandiga hållet efter alla år i organisationen.

Eftersnacket kan mycket väl få rubriker som "Slagpåsen som blev vinnarlaget" eller "Gnagets formtopp - en fluga eller ett konstaterande?"

Skadehelvetet avgör matchen?

Djurgården saknar Stefan Ridderwall, Nils Ekman och Marcus Ragnarsson vilket är tre riktigt tunga avbräck.

Något bättre ser det ut på AIK:s skadelista. Bland de gulsvarta saknas Patric Blomdahl och Christopher Heino-Lindberg.

Marie Lichtenstein menar att hon är livrädd för att fler spelare ska bli skadade, som under förra derbyt.

Vad kan vi konstatera?

Båda lagen har tre rakar segrar. Båda lagen har två blomstrande målvakter i Mark Owuya och Victor Fasth. Båda lagen försöker klättra upp på säker mark och garantera medverkan i slutspelet.

Den enda frågan vi direkt har ett svar på innan match är att det det kommer fördelas tre poäng under kvällens match. Men även det kan vi nog inte vara säkra på - man vet aldrig vad ett gäng bengaler kan ställa till med?

Se en del av stöket under förra matchen och de supportrar som står upp emot huliganerna.

AIK
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Orken tog slut: "Bittert så klart"

1 timme sedan

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

1 timme sedan
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

3 timmar sedan
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

3 timmar sedan
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

igår 20:58
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

igår 20:36
Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.