Här avgör stjärnskottet – med en supertavla

- 04/11/2010, 21:59 -
1 av 3

Pontus Lundahl/SCANPIX

2 av 3

PONTUS LUNDAHL/SCANPIX

3 av 3

PONTUS LUNDAHL/SCANPIX

Mark Owuyas blunder i den andra perioden blev avgörande i Stockholmsderbyt.

STOCKHOLM. I slutskedet av den första perioden tog AIK ledningen. Oscar Ahlström petade in en retur efter många försök. Redan efter tio sekunder i den andra perioden gjorde målkungen Johan Andersson 2-0.

– Han (Owuya) ska naturligtvis ta det skottet, säger experten Arto Blomsten i Canal Plus.

Sedan kom en riktig målexplosion. Kristofer Ottosson styrde in reduceringen efter ett skott från Josef Boumedienne.  Stefan Johansson gjorde sedan 3-1 innan matchens stora snackis kom.

Mark Owuya, som bloggar på Nyheter24, gjorde en av de värsta tavlorna på mycket länge. Talangen lämnade sin bur för att ta hand om en puck bakom mål, men fick inte kontroll på sin utrustning, och Daniel Bång kunde sno pucken. AIK-spelaren la sedan in pucken i öppet mål.

– Vad gör han?! Jag vet inte varför han ska ut och möta den här pucken som glider såpass fort emot honom. Sedan måste han bara dra iväg den. Det är en dundertabbe av Mark Owuya. Och den är förödande för resten av matchen. Man försöker naturligtvis peppa sin målvakt och komma ur den här förlamningen som ett sånt där mål innebär, men AIK:arna var alldeles för starka i kväll. Jag tycker att man vinner fullständigt rättvist, säger Blomsten.

AIK, som vann det första derbyt, dödade sedan matchen när Oscar Ahlström gjorde 5-2 i den tredje perioden. I och med segern ligger nykomlingarna före rivalerna i tabellen.

Så gick det i förra derbyt