Söndag 18 Apr
Stockholm

Nu stängs Elitseriens största buse av - efter attacken

1 av 2
2 av 2

Timrå-spelaren som tillbringar mest tid i utvisningsbåset av alla i Elitserien har stängts av.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
De fem största busarna

Namn, klubb, matcher, utvisningsminuter:

1. Ilkka Pikkarainen, Timrå, 17, 63.
2. Andreas Jämtin, Linköping, 19, 60.
3. Antti Halonen, Timrå, 17, 51.
4. Dick Axelsson, Färjestad, 19, 49.
5. Ole-Kristian Tollefsen, Modo, 19, 46.

STOCKHOLM. Att det har varit tufft i Elitserien den här säsongen har inte undgått någon. Busen är den som sätter skräck i motståndarnas försvar med tufft spel som därmed kan ge det egna laget lite mer tid i anfallszonen.

Men vem är egentligen den största busen? Det är Timrås finske stjärna Ilkka Pikkarainen som toppar utvisningsligan den här säsongen. På 17 matcher har den tuffe forwarden skrapat ihop 63 utvisningsminuter. Det är tre minuter mer än Linköpings bråkstake Andreas Jämtin. Bara på de senaste fem matcherna har forwarden skrapat ihop 25 minuter.

Finländaren har varit inblandad i mycket den här säsongen. Redan efter ett par minuter i premiären mot Frölunda delade forwarden ut en tackling som däckade Ville Mäntymaa. Den tacklingen gjorde att 29-åringen blev avstängd i två matcher.

För fyra dagar sedan var han återigen i hetluften. Den gången puttade han Josh MacNevin som brakade in i sargen. AIK-spelarens åkte rätt in i sargen med foten i en onaturlig ställning. Efter undersökningen visade det sig att han bröt foten precis ovanför fotknölen.

”Det helt är en olycklig situation, som sker rätt ofta under en hockeymatch, men visst så är det onödigt av Pikkarainen att göra som han gör”, skriver Nyheter24:s Skellefteå-bloggare Magnus Lindberg.

En tackling som gör att finländaren blir avstängd i två matcher och han tvingas dessutom böta 20 000 kronor.

Motståndarna får det tufft att möta Timrå. Bland de tio mest utvisade spelarna har laget tre på den listan – men den allra värsta är alltså Pikkarainen.

Finländaren får ta emot en hel del smällar också

Kommentera
Kopiera länk
Dela