Onsdag 14 Apr
Stockholm

Bröt AIK-stjärnans ben - avstängd två matcher

Ilkka Pikkarainen blir avstängd efter tryckaren på Josh MacNevin.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Ilka Pikkarainen:

Född: 19 april 1981 i Sonkajärvi, Finland.

Moderklubb: KallSI

Då: Är tillbaka i Europa efter en sväng borta i NHL. Spelar i Timrå och har blivit en av klubbens viktigaste spelare under säsongen.

Nu: Är efter 17 spelade matcher den spelaren som har dragit på sig mest utvisningsminuter. Den tuffe forwarden har dessutom delat ut en hel del fula smällar vilket har fått honom avstängd. Blev i dag avstängd ytterligare två matcher efter tacklingen på Josh MacNevin.

STOCKHOLM. Det var i matchen mot AIK som Ilkka Pikkarainen tryckte till Josh MacNevin i ryggen som brakade in i sargen och bröt foten. AIK-backens säsong är därmed troligen över. Timrå-forwarden blev anmäld till disciplinnämnden som i dag beslutade att stänga av finländaren i två matcher samt att han ska böta 20 000 kronor.

"Nämnden konstaterar att Ilkka Pikkarainen utdelar en knuff i ryggen på en motspelare i ett läge då de befinner sig några meter från sargen. Enligt nämndens bedömning gör sig Ilkka Pikkarainen skyldig till vårdslöst spel då han utdelar tacklingen. Förseelsen sedd för sig är dock av förhållandevis lindrig karaktär och det är olyckliga omständigheter som gör att konsekvensen tyvärr blir att motspelaren ådrar sig en allvarlig skada", skriver de i ett uttalande.

Det är tredje gången den här säsongen som den förre NHL-spelaren är avstängd. Det gör att straffet blir hårdare.

"Enligt disciplinnämndens mening ska det förhållandet att Ilkka Pikkarainen nu återigen gjort sig skyldig till en förseelse påverka längden på avstängningen betydligt".

Nyheter24 har sökt Timrås sportchef Stefan Lindqvist för en kommentar.

Se tacklingen här

Kommentera
Kopiera länk
Dela