Torsdag 15 Apr
Stockholm

"Slagpåsen" fortsätter sitt succétåg

1 av 2
SSK fick storstryk av Gnaget.
2 av 2
SSK fick storstryk av Gnaget. Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

AIK var inför säsongen kraftigt uträknade. Nu har Gnaget tagit sex raka segrar efter kvällens match mot Södertälje SK.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Bara två spelare i AIK hade skjutit fler skott på mål än Christian Sandberg under hösten. Målen har lyst med sin frånvaro från spelaren som gjorde 40 mål på två säsonger i Hockeyallsvenskan.

I omstarten av elitserien lossnade det ordentligt för AIK:s kortaste spelare mot Södertälje. Innan matchen hade den tidigare poängkungen endast åtta poäng på 18 matcher.

AIK körde över SSK

Christian Sandberg sköt själv 1-0, 4-1 och 5-1.

Sina två första mål kom i mer eller mindre öppna kassar serverad av Richard Gynge respektive Oscar Ahlström, medan det tredje målet kom på friläge efter att han läckert lurat Pontus Sjögren.

- Trean som jag hänger på friläget där är riktigt fin, dom två andra är väl mest skitmål... men dom räknas dom med, sade Christian Sandberg till Canal Plus.

23-åringen hann dessutom med att få en assist på Daniel Bångs 3-0-mål i numerärt överläge.

SSK rannsakar sig själva

I Södertälje var det inte mycket att vara nöjd med. Inte den här gången heller. Förlusten var lagets sjätte raka och Joakim Eriksson var brutalt ärlig redan efter andra perioden:

- Vi gör egentligen ingenting bra därute. Vi är en fara för oss själva när vi har pucken. Dåligt passningsspel, dåliga på att visa oss, dålig kommunikation. Sen får dom göra två mål i vårat boxplay... inte på grund av egen spelstyrka utan på att vi går bort oss. Du hör ju, det är ju hur mycket fel som helst i vårt spel och då är det svårt att vinna matcher.

Kommentera
Kopiera länk
Dela