Tisdag 25 Jan
Stockholm

Bildextra: Gnaget dominerar i veckans lag

Kommer du in som uträknad i ett uträknat lag efter en tung höst, skakar av dig rosten efter att inte ha spelat på ett par veckor och sen i sin andra match gör hattrick. Då måste du vara med i Veckans Lag. Inte minst när konkurrensen är tämligen tam.
1 av 6
Kommer du in som uträknad i ett uträknat lag efter en tung höst, skakar av dig rosten efter att inte ha spelat på ett par veckor och sen i sin andra match gör hattrick. Då måste du vara med i Veckans Lag. Inte minst när konkurrensen är tämligen tam. Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
En vecka med som överlag kändes klen i större prestationer av enskilda spelare så räcker det minst sagt gott när en spelare, som Christian Sandberg, skjuter tre mål och en assist i en enskild match. Hans match mot Södertälje var briljant.
2 av 6
En vecka med som överlag kändes klen i större prestationer av enskilda spelare så räcker det minst sagt gott när en spelare, som Christian Sandberg, skjuter tre mål och en assist i en enskild match. Hans match mot Södertälje var briljant. Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
Visst, avslutningsmatchen under veckan, borta mot riktiga AIK, blev ingen höjdare för Jimmie Ericsson. Men veckans två första gav 1+1 mot både Frölunda och HV71 och +4 innan det blev -2 mot AIK. Det får ändå duga gott.
3 av 6
Visst, avslutningsmatchen under veckan, borta mot riktiga AIK, blev ingen höjdare för Jimmie Ericsson. Men veckans två första gav 1+1 mot både Frölunda och HV71 och +4 innan det blev -2 mot AIK. Det får ändå duga gott. Foto: ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX
Henrik Tömmernes, namne med Nyheter24:s stora avslöjande i Gais - Jan Banan Tömmernes - stod för en fantastisk vecka när Frölunda äntligen hittade tillbaka till något slags grundspel. Av fem Frölundamål fick spelaren fyra poäng.
4 av 6
Henrik Tömmernes, namne med Nyheter24:s stora avslöjande i Gais - Jan Banan Tömmernes - stod för en fantastisk vecka när Frölunda äntligen hittade tillbaka till något slags grundspel. Av fem Frölundamål fick spelaren fyra poäng. Foto: LARS HEDELIN/SCANPIX
Viktor Fasths säsong har varit fullständigt magisk. Efter tre matcher under en vecka släppte AIK-målvakten in endast sex mål på 107 skott, vilket sammanlagt gav en räddningsprocent på smått magiska 94,4
5 av 6
Viktor Fasths säsong har varit fullständigt magisk. Efter tre matcher under en vecka släppte AIK-målvakten in endast sex mål på 107 skott, vilket sammanlagt gav en räddningsprocent på smått magiska 94,4. Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
Dick Tärnström klockade mycket istid under veckan och bidrog starkt till det lugna och fräscha spelet AIK visar upp. Noterades även för ett mål och en assist på de tre matcherna och spelade 3-0 i spel med lika manskap på isen.
6 av 6
Dick Tärnström klockade mycket istid under veckan och bidrog starkt till det lugna och fräscha spelet AIK visar upp. Noterades även för ett mål och en assist på de tre matcherna och spelade 3-0 i spel med lika manskap på isen. Foto: ROGER VIKSTRÖM / SCANPIX

Gnaget stod för en fullständig överkörning när Nyheter24 och Hockeysverige skulle lista veckans sex bästa spelare. Tre av de sex utnämnda spelarna kommer från Stockholmsklubben och svensk hockey är mäkta imponerade av den förmodade slagpåsens uppryckning.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

STOCKHOLM. I bildspelet ovan kan ni se vilka som utsågs till veckans sex bästa spelare enligt Nyheter24 och Hockeysverige.se.

Veckans...

... upp och ner:

Det var många upp och ner under veckan. Frölunda lyckades vara urusla mot Södertälje för att två dagar senare spela närmast felfritt mot Färjestad. Södertälje gick från utskåpade mot AIK till ett helt nytt lag mot både Frölunda och Linköping.

...minst väntade:

När Björn Svensson lämnar Timrå under landslagsuppehållet - för att sedan gå in och göra mål för samma lag i första matchen efter uppehållet.

...räddning:

Den Alexander Salak gör med sidledsförflyttning och utskickad klubba på Toni Koivistos närskott mot "öppet mål" i lördagens match mellan Färjestad och Frölunda är grym.

...mest väntade:

Den dagen Kent Norberg valde att kasta in handduken som sportchef i Frölunda var ämnad att bli den veckans mest väntade beslut. Inte mycket har gått rätt i värvningsväg i Göteborg senaste tre åren.

... lär inte få en chans till nästa Veckans Lag:

Anton Hedman. Här räknar vi kallt med att han inte ens får en sportslig chans att spela sig in i nästa veckas lag. Förhoppningsvis inte veckans lag därefter heller.

...huvudvärk:

Peter Popovic var nog väldigt nära att slå huvudet i takbelysningen i gamla Scaniarinken när han hoppade upp på sargkanten för att få domarna att snabbt avbryta slagsmålet mellan Andreas Jämtin och succébacken Lukas Kilström i lördags.

Kommentera
Kopiera länk
Dela