Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Upproret i Göteborg som kan leda till katastrof?

- 23/11/2010, 17:07 -
Folktomt på Scandinaviums läktare.
1 av 2

Folktomt på Scandinaviums läktare.

ADAM IHSE / SCANPIX

2 av 2

LARS HEDELIN/SCANPIX

Nyheter24 kan nu berätta om falangen inom Frölunda Indians som kommer, enligt Daniel Persson, föra klubben i botten trots namnet: "Framgång Frölunda".

GÖTEBORG. Frölunda Indians har under säsongen 2010 gått från fiasko till praktfiasko och befinner sig nu i kommersiellt fritt fall. Under onsdagen har klubben kallat till ett extra insatt årsmöte som kan avgöra framtiden för Göteborgsklubben.

Samtidigt finns det en falang inom "Goa Gubbar", Frölundas hejarklack, som kallar sig "Framgång Frölunda" som vill avsätta den sittande styrelsen.

Nyheter24:s Frölundaexpert, Daniel Persson, analyserar läget och kommer fram till att det är väldigt mycket snack och lite verkstad bakom falangens förslag.

"Thomas Hedberg som upprorsmakaren heter vill ändra på allt nu direkt. Men, och nu kommer vi till det stora problemet, han har inte presenterat några nya namn som man kan ha som alternativ till styrelse."

Persson fortsätter och menar att en avsatt styrelse, utan några ersättare, skulle inte få publiken att komma tillbaka, resultaten skulle inte helt plötsligt kovända och de negativa ekonomiska resultaten kommer inte förändras på ett möte.

Klubben är på rätt väg igen?

Samtidigt medger Persson att han redan börjat se att den sittande styrelsen sett sig själva i spegeln och insett var problemen ligger.

"Jag vet att Frölunda har insett att man blöder pengar på en massa spelare som inte presterar. Man har också kastat ett antal miljoner i sjön på den nya europaligan."

Daniel Persson avslutar kritiken mot upprorsmakarna med att hävda att "vill man förändra så ser man också till att ha egna förslag på styrelsemedlemmar innan man röstar ner sittande styrelse."

Frågan om revolutionen i Göteborg kommer under onsdagen eller om styrelsen kan vända skeppet och åter få till en vinnande kultur i det klassiska laget.