Folktomt på Scandinaviums läktare.
1 av 2
Folktomt på Scandinaviums läktare. - Foto: ADAM IHSE / SCANPIX
2 av 2
- Foto: LARS HEDELIN/SCANPIX

Upproret i Göteborg som kan leda till katastrof?

Nyheter24 kan nu berätta om falangen inom Frölunda Indians som kommer, enligt Daniel Persson, föra klubben i botten trots namnet: "Framgång Frölunda".


Goa Gubbar

Daniel Persson, Nyheter24:s Frölundaexpert driver bloggen "Goa Gubbar" där han skriver om allt mellan himmel och jord som rör Frölunda Indians.

Där kan du ta del av allt från svidande kritik till underhållande matchrapporter och ni kommer till bloggen här.

GÖTEBORG. Frölunda Indians har under säsongen 2010 gått från fiasko till praktfiasko och befinner sig nu i kommersiellt fritt fall. Under onsdagen har klubben kallat till ett extra insatt årsmöte som kan avgöra framtiden för Göteborgsklubben.

Samtidigt finns det en falang inom "Goa Gubbar", Frölundas hejarklack, som kallar sig "Framgång Frölunda" som vill avsätta den sittande styrelsen.

Nyheter24:s Frölundaexpert, Daniel Persson, analyserar läget och kommer fram till att det är väldigt mycket snack och lite verkstad bakom falangens förslag.

"Thomas Hedberg som upprorsmakaren heter vill ändra på allt nu direkt. Men, och nu kommer vi till det stora problemet, han har inte presenterat några nya namn som man kan ha som alternativ till styrelse."

Persson fortsätter och menar att en avsatt styrelse, utan några ersättare, skulle inte få publiken att komma tillbaka, resultaten skulle inte helt plötsligt kovända och de negativa ekonomiska resultaten kommer inte förändras på ett möte.

Klubben är på rätt väg igen?

Samtidigt medger Persson att han redan börjat se att den sittande styrelsen sett sig själva i spegeln och insett var problemen ligger.

"Jag vet att Frölunda har insett att man blöder pengar på en massa spelare som inte presterar. Man har också kastat ett antal miljoner i sjön på den nya europaligan."

Daniel Persson avslutar kritiken mot upprorsmakarna med att hävda att "vill man förändra så ser man också till att ha egna förslag på styrelsemedlemmar innan man röstar ner sittande styrelse."

Frågan om revolutionen i Göteborg kommer under onsdagen eller om styrelsen kan vända skeppet och åter få till en vinnande kultur i det klassiska laget.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

Stark högt upp i Texas

1 timme sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?