Äntligen, Brynäs.
Äntligen, Brynäs. - Foto: BERTIL ERICSON/SCANPIX

Har det vänt nu, Brynäs?

Krisklubben tog sin första seger på tre matcher när mästarna HV71 besegrades i kväll.

Har vinden vänt?

AIK har haft en tung säsong och har blandad resultat som derbysegrar mot Djurgården med förödande 3-7-förluster mot HV71.

Men nu har laget börjat leverera och ligger faktiskt, i och med dagens resultat, på en sjundeplats - en placering över just ärkerivalen Djurgården.

Nykomligen vann för tre matcher sedan borta mot Brynäs. Då blev det en komfortabel 3-0-seger och innan kvällens möte med Frölunda hade AIK även segrat över Linköping med 2-1.

Nu knep laget sin tredje raka seger när Frölunda kördes över med 5-2 - och lämnade därmed nedflyttningsplatsen.

GÄVLE. Brynäs tog ledningen sent i den första perioden. Finländaren Eero Somervuori gjorde matchens första mål i power play.

Gävle-laget fick även en drömstart på den andra perioden. Den svenske landslagsbacken Mattias Ekholm sköt ett skott som Jonas Nordquist styrde in efter dryga fyra minuter.

HV saknade dock inte chanser och att de inte lyckades göra något mål kan hemmalaget tacka Thomas Greiss för - som räddade laget flera gånger.

- Han är duktig deras målvakt, inget snack om saken, säger HV-tränaren Janne Karlsson till Canal Plus.

Jacob Silfverberg fastställde sedan slutresultatet i den tredje perioden.

- Jag är glad att vi vann. Laget gjorde en bra match. Jag fick en tuff start i Brynäs men det har blivit bättre de sista matcherna, säger Greiss.

I och med segern tog de tre välbehövliga poäng och lämnade därmed nedflyttningsplatsen.

Allt är dock inte positivt för Brynäs. Under matchen tvingades Nordquist, Jonathan Granström och Magnus Kahnberg att utgå med skador.

- Jag är osäker på vad det är med Kahnberg. Men Nordquist och Granström har drabbats av handskador. Jag är osäker på hur pass allvarliga de är, säger hemmalagets assisterande tränare Tommy Jonsson till Canal Plus.