Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Förbundet får hård kritik för avstängningen

- 24/11/2010, 16:30 -
Här armbågar Anton Hedman Andreas Holmqvist.
1 av 3

Här armbågar Anton Hedman Andreas Holmqvist.

Björn Tilly/BILDBYRÅN

Men han var spelklar redan till nästa match.
2 av 3

Men han var spelklar redan till nästa match.

JANERIK HENRIKSSON/SCANPIX

Djurgården föll - med ett brutet näsben.
3 av 3

Djurgården föll - med ett brutet näsben.

Björn Tilly/BILDBYRÅN

Anton Hedman har fått sitt straff för den tuffa armbågen på Andreas Holmqvist.

SKELLEFTEÅ. I fem matcher stängs Modos Anton Hedman av för sin tuffa armbågeAndreas Holmqvist, som tvingade djurgårdaren att lämna isen med ett brutet näsben.

Under onsdagen presenterade det Svenska Ishockeyförbundet sitt beslut. Ett straff som Skellefteå-supportern Magnus Lindberg är alldeles för hård.

"Ser man på vad andra spelare har fått för betydligt farligare tilltag ute på isen så hade det känts mera rimligt med att Hedman fått endast en extra matchs avstängning, och då två matcher totalt. Nu ska man även plussa på att han fick 7000 kr i böter", skriver han på sin blogg.

Han fortsätter:

"Även om det låter hemskt, så hoppas jag nästan på att det kommer upp en knätackling till Lotterinämnden. Detta för att se hur de ska reagera på den och vilket straff de kommer att utdöma nu, för det borde bli mera än Hedmans tilltag."

"Vi kommer att jubla åt honom"

Niklas Wikegård håller med och menar även han att straffet var alldeles för hårt.

– Tacklingen på Holmqvist; två matchers avstängning. Punkt slut, inget snack, säger Niklas Wikegård på sin blogg, och menar även att Hedman kommer att bli oerhört viktig i framtiden.

– Vi kommer att jubla åt Anton Hedman när han mosar ryssar, när han kör och när han röjer runt ordentligt.

På torsdag nästnästa vecka blir Anton Hedman alltså spelklar igen. Och då har han redan missat möten mot bland annat HV71.

Se den tuffa armbågen här