Fredag 30 Jul
Stockholm

Klassikermöte vid strecket

...liksom hans kollega i Djurgårdsbåset, Hardy Nilsson.
1 av 4
...liksom hans kollega i Djurgårdsbåset, Hardy Nilsson. Foto: FREDRIK SANDBERG/SCANPIX
Thomas Greiss gjorde en, under omständigheterna, bra match mot SAIK.
2 av 4
Thomas Greiss gjorde en, under omständigheterna, bra match mot SAIK. Foto: ROBERT GRANSTRÖM/SCANPIX
Trots det har Niklas Czarnecki en del saker att fundera vidare på...
3 av 4
Trots det har Niklas Czarnecki en del saker att fundera vidare på... Foto: ROBERT GRANSTRÖM/SCANPIX
Djurgården åkte på en tuff förlust på straffar mot Frölunda under torsdagskvällen.
4 av 4
Djurgården åkte på en tuff förlust på straffar mot Frölunda under torsdagskvällen. Foto: FREDRIK SANDBERG/SCANPIX

Darriga Brynäs tar sig an ett ineffektivt och krampande Djurgården på lördagskvällen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Håll ett öga på:

Stjärnan: 20-åriga Jakob Silfverberg leder Brynäs interna poängliga med 15 poäng (8+7) före rutinerade namn som Jonas Nordquist och Eero Somervuori. Josef Boumedienne värvades som en bra tvåvägsback. Han leder nu Djurgårdens interna poängliga, även han på 15 poäng (3+12).

Problem: Brynäs poängskörd är ett resultat av antalet insläppta mål, 76 mål i baken. Återstår att se om Greiss kan fylla åtminstone en liten del av den lucka Markström lämnat efter sig. Djurgården spelar alldeles för slarvigt i egen zon för tillfället, vilket gör att motståndarna får göra för lätta mål.

Snackisen: Vem tar initiativet i den här viktiga streckmatchen? Båda lagen har massor att spela för vilket tillsammans med en välfylld arena kan göra den här matchen riktigt intressant.

GÄVLE. Tre poäng skiljer mellan Djurgården och Brynäs, som båda slåss om en plats till slutspelet. Nu på lördag drabbar två av elitseriens mest klassiska lag samman i Gävle.

Med tanke på lagens historia, både ur ett långt och kort perspektiv, lär detta bli en match man inte vill missa. Ur geografisk synvinkel är inte förhållandena mycket sämre och mötena lagen emellan brukar ofta kantas av bra stämning med mycket folk på läktarna.

Brynäs tog en imponernade seger i Jönköping mot HV 71 under tisdagens omgång, då även tyske målvkten Thomas Greiss fick hålla sin första nolla för säsongen.

I Skellefteå var gästrikarna däremot chanslösa och föll till slut med 4-2 mot de nyblivna serieledarna.

- Skellefteå är ett riktigt bra lag och seriens kanske formstarkaste lag. Då har man inte råd att spela som vi gjorde, säger en av Brynäs målskyttar, Alexander Sundström, till Gefle Dagblad.

- Vi fick in en puck och det kunde ha blivit en till, men i ärlighetens namn hade det varit ett rån om vi hade tagit poäng, summerar Sundström.

Djurgårdens fiasko i Hovet

Djurgården tog sig an tabelljumbon Frölunda hemma på Hovet under torsdagskvällen. När Frölunda gjorde 0-3 tidigt i den andra perioden trodde nog många att Djurgården var ett slaget lag. Laget reste sig dock till slut och kunde i slutet av andra perioden hade Stockholmslaget utjämnat.

I sista perioden gjorde Djurgårdens Daniel Brodin 4-3, vilket såg ut att bli matchavgörande. Efter uselt försvarsspel lyckades dock Frölunda kvittera och sedermera även avgöra matchen på straffar.

- Tyvärr känns det jäkligt surt att inte kunna hålla ihop det. Det blir 4-4 och vi har många chanser både efter 4-4 och i sudden. Vi gör inga mål då och inte på straffar heller och då vinner man inte, säger Djurgårdens assisterande tränare Tomas Montén till klubbens hemsida.

Frågan är nu om Djurgården kan resa sig, ta sig ur svackan och besegra Brynäs i Gävle under lördagskvällen?

Kommentera
Kopiera länk
Dela