Tisdag 25 Jan
Stockholm

Vilken sida av Sverige vinner?

Vesa Toskala gjorde sin AIK-debut mot sitt forna lag, Färjestad. Han stod för en bra insats men fick till slut släppa in två puckar.
1 av 4
Vesa Toskala gjorde sin AIK-debut mot sitt forna lag, Färjestad. Han stod för en bra insats men fick till slut släppa in två puckar. Foto: LARS HEDELIN/SCANPIX
Ett stort antal AIK-supportrar väntas dyka upp i Scandinavium för att stödja sitt lag.
2 av 4
Ett stort antal AIK-supportrar väntas dyka upp i Scandinavium för att stödja sitt lag. Foto: JANERIK HENRIKSSON/SCANPIX
Nicklas Lasu kvitterade till 4-4 och hade inga problem att visa sina känslor efter målet.
3 av 4
Nicklas Lasu kvitterade till 4-4 och hade inga problem att visa sina känslor efter målet. Foto: FREDRIK SANDBERG/SCANPIX
Frölunda kämpade bra mot Djurgården och fick med sig två poäng.
4 av 4
Frölunda kämpade bra mot Djurgården och fick med sig två poäng. Foto: FREDRIK SANDBERG/SCANPIX

Tabelljumbon Frölunda tar emot överraskningslaget AIK på lördagskvällen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Håll ett öga på:

Stjärnan: Henrik Tömmernes håller på att blomma ut till en riktigt bra back, 15 poäng (3+12) hittills är inte fy skam. Derbysnipern Johan Andersson har gjort 14 poäng (8+6) vilket är bäst i AIK. Lyckas han hålla nere pucken under ribban på lördag kan ni räkna med ett utökat poängfacit från hans sida.

Problem: Frölunda kämpar och kämpar men det är alldeles för lamt och tafatt i försvaret. Checkingen måste vara på topp över hela banan för att Frölunda ska lämna sin jumboposition genom hårt jobb. AIK är täta och jobbar alltid hårt för varandra, men man måste se till att bli effektivare i avsluten.

Snackisen: Vilket lag tar för sig mest i den här storstadskampen? Matchen lär få en härlig inramning vilket lär tända spelarna ytterligare. Kan AIK fortsätta vinna med sitt något sargade manskap? Klubben har i alla fall målvakter som kan stänga igen.

GÖTEBORG. Frölunda tätade till bottenstriden en smula i och med sin straffvinst borta mot Djurgården i torsdags kväll. Nu har man 27 poäng tillsammans med SSK och endast två poäng upp till en nionde plats.

Efter att ha tagit ledningen med 3-0 en bit in i andra perioden var det säkert många Frölundafans som trodde på tre poäng. Kent Johansson ger sin syn på den svängiga matchen och blickar även framåt mot AIK-matchen:

- I inledningen var vi effektiva för en gångs skull. Visserligen blev det ”bara” två poäng men som matchen blev känns det dock som en riktig seger. Vi är på väg att ge bort matchen på grund av slarviga utvisningar men vi visar moral och kommer igen.

- Nicklas Lasu gör ett riktigt viljemål och Joakim Lundström spelar bra när de pressar oss i slutet. Kan vi ta med oss inledningen och fortsätta bygga på den hemma i Scandinavium på lördag ser det genast mycket bättre ut, säger Johansson till klubbens hemsida.

AIK kommer utvilade till matchen eftersom de var spellediga på torsdagen. Uddamålsförlusten mot Färjestad till trots fortsätter AIK spela riktigt vass hockey.

Så här kommenterar AIK:s Richard Gynge matchen mot Frölunda:

– Frölunda är ett bra lag och får absolut inte underskattas. Det är alltid roligt att spela i Göteborg. Oftast är det bra fart och en "go" stämning på läktarna. Jag är lite förvånad att det går så trögt för dem. På pappret har de ett väldigt bra lag. För oss gäller det att vi fortsätter att spela vårt spel, säger Gynge till klubbens hemsida.

Kommentera
Kopiera länk
Dela