Lördag 22 Jan
Stockholm

Krisklubben kickar floppspelaren

Får inte fortsätta i Frölunda.
Får inte fortsätta i Frölunda. Foto: ADAM IHSE/SCANPIX

Frölunda har beslutat att ge Christoph Schubert sparken.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Christop Schubert:

Född: 5 februari 1982 i München

Då: Efter att ha lämnat den tyska ligan säsongen 2001/2002 bestämde sig backen för att testa vingarna i Nordamerika. Det blev dock spel i AHL-laget Binghamton Senators.

Lyckades sedan ta steget upp till Ottawa Senator och spenderade fyra säsonger där innan sejouren avslutades med en säsong i Atlanta Trashers.

Nu: När äventyret i NHL var över hamnade tysken i Frölunda på ett korttidskontrakt - men fick lämna klubben tidigare än väntat.

GÖTEBORG. Christoph Schubert tog direkt en plats i Göteborgsklubben när han anlände. Sedan dess har 28-åringen haft svårt att övertyga klubbledningen att han skulle vara kvar. Krisklubben, som ligger sist i Elitserien, hade ett avtal med den rutinerade som sträckte sig till mitten av december.

- Christoph Schubert kom till oss när vi hade många skador på backsidan och dessutom Christian Bäckman långtidsskadad. Nu är vi kompletta på backsidan och Bäckman tillbaka i spel lite tidigare än planerat, och då har vi valt att ge Schubert en möjlighet redan nu att söka sig till en annan klubb, säger Frölunda-tränaren Kent Johansson till klubbens hemsida.

Backen, som var en del av Tysklands OS-lag 2006 i Turin, får nu söka sig efter en ny klubb.

- Vi tackar Schubert för den tid han varit hos oss och önskar honom lycka till, säger ”Lill-Kenta”.

Kommentera
Kopiera länk
Dela