Onsdag 19 Jan
Stockholm

VIDEO: Skandalernas match i Gävle - publikkaos och årets fulaste förseelse

Djurgården föll tungt i matchen mot Brynäs.
1 av 2
Djurgården föll tungt i matchen mot Brynäs. Foto: Björn Tilly/AP/SCANPIX
2 av 2

Brynäs mot Djurgården blev en kaosartad match som angränsade mot katastrof. Publiken och Nils Ekman förstörde en annars fantastisk match mellan två klassisk lag.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

GÄVLE. Det klassiska uttrycket som definerar dårar, är en grupp människor som gör om liknande misstag och varenda gång förväntar sig annorlunda konsekvenser. Frågan är nu om man inte kan anklaga Djurgårdens hockeyklack för denna diagnos?

Det var under matchen mot Brynäs som DIF-klacken stökade till det igen. De så kallade supportrarna började direkt under nationalsången att smälla av bomber och dessutom kastat in saker på isen.

Huvuddomaren valde redan efter tre minuter att avbryta matchen på grund av händelserna på bortaläktaren.

Djurgårdens Nichlas  Falk åkte under avbrottet ut och tog tag i situationen genom att via mikrofonen mana Djurgårdsklacken att lugna ned sig och "heja på sitt lag i stället för att sabba."

Fantastisk match med fler skandaler

Matchen i sig blev en rafflande tillställning. Brynäs kunde ta ledningen med 3-1 under mitten av andra perioden, men sen fick Djurgården igång sitt klassiska anfallsspel och lyckades i inledningen av tredje perioden kvittera.

Men, det stora diskussionsämnet kommer ändock inte handla om publiken eller den underhållande matchen. Nils Ekman fick efter kvitteringen fullständigt hjärnsläpp och rappade med full sving den unge anfallaren Jacob Silfverberg över armen.

"Ge han minst tio matchers avstängning." skanderar Nyheter24:s hockeybloggare Magnus Lindberg.

Självklart fick Djurgårdaren Ekman matchstraff och mycket talar nu för att det kan bli fråga om en längre avstängning samt enorma böter efter den otroligt fula förseelsen.

Den spännande drabbningen fortsatte

Slutet på matchen blev otroligt spännande. Båda lagen kämpade för att få med sig tre poäng från matchen och gjorde allt de kunde för att få in pucken i mål, men varken Brynäs eller Djurgården kunde få in segermålet.

Matchen gick till Sudden Death där Niclas Andersén kunde göra mål med tre minuter kvar innan straffar. Eufori på läktarna och festen visste inga gränser - samtidigt visade Brynäsfansen hur man kan bete sig när supportrar är vad supportrar ska vara. Människor som kämpar för att laget ska vinna, människor som gör vad de kan för att lyfta spelarna och hejar utan att förstöra.

Kommentera
Kopiera länk
Dela