Fredag 22 Okt
Stockholm

Fransson avgjorde mot sitt gamla lag

Jonas Fransson fick förtroendet och säsongsdebuten kunde inte gått mycket bättre.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Linköpings reservmålvakt Jonas Fransson gjorde sin vana trogen en bra match mot sitt tidigare lag HV71 när han säsongsdebuterade på måndagen.

– En behaglig match, sade Fransson efter att hans Linköping vunnit med 3-1.

Jonas Fransson fick förtroendet att vakta Linköpings mål för första gången denna höst. Och säsongsdebuten kunde inte gått mycket bättre.

– Det är alltid nervigt innan första matchen, men det blev ju en skön start på säsongen, sade Fransson.

Tidigare HV-målvakten Fransson har gjort flera säsonger som reservmålvakt i Linköping, men just bortamatcherna mot HV har han ofta fått spela. Även tidigare Linköpingstränaren Janne Karlsson valde Fransson till många av matcherna i Jönköping.

– Det har blivit så av någon anledning, och det brukar gå bra. Jag tror att jag har bra statistik mot HV, sade Fransson.

Linköpingstränaren Slavomir Lener valde inte Fransson på grund av hans statistik mot HV, utan för att Daniel Henriksson behövde vila.

– Jag vet att Fransson höll nollan här förra året, men han gjorde också någon mindre lyckad match, sade Lener. Vi har spelat för dåligt framför Henriksson de senaste matcherna, så han har fått alldeles för mycket att göra. Och med träningsmatcherna inräknat hade han spelat sju raka matcher för oss. Det var dags för Fransson nu, förklarade Lener.

Jonas Fransson sattes inte på några större prov av HV. Hemmalaget sköt bara tre skott i hela första perioden, och det dröjde till halva matchen innan man fick spela i numerärt överläge.

– Som målvakt kan det vara svårt att komma in i matchen när det är så lite att göra. Men när HV väl började komma igång med anfallsspelet försvarade vi oss riktigt bra, så jag fick en riktigt behaglig match till slut, sade Fransson.

Skadskjutet HV71 HV har redan haft mycket otur med skador under säsongen. För någon vecka sedan hade man bara fyra backar. Nu är det i stället kris på forwardssidan. Kim Staal är långtidsskadad, Jan Hrdina har ryggproblem och Jukka Voutilainen en skada i magen. Efter första perioden mot Linköping klev även Yared Hagos av med en skadad axel.

(TT)

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela