Frölunda tog en viktig seger. - Foto: Mikael Fritzon/SCANPIX

Har det vänt nu, Frölunda?

Krisklubben har vaknat till liv och besegrade serieledarna Luleå med 4-2.

Frölundas usla säsongsinledning

Frölunda har gjort en riktigt usel säsongsinledning och ligger på nedflyttningsplats efter 20 spelade matcher.

Göteborgslaget har endast gjort 39 mål vilket är klart minst i Elitserien. Samtidigt har man släppt in 57, vilket lämnar en målskillnaden på -18, även det seriens sämsta.

I går åkte man på säsongens andra 0-3-förlust när man mötte Skellefteå hemma. Men den förlusten som svider mest lär fortfarande vara 0-6- torsken mot Modo.

LULEÅ. Det var Göteborgslaget som hade spelövertaget i den första perioden, men hade trots det svårt att skapa några riktigt farliga målchanser.

I den andra perioden var Frölunda mer effektiva och det gav utdelning. Redan efter fem minuter gjorde veteranen Niklas Andersson matchens första mål. Luleå gjorde ett idiotbyte vilket gav bortalaget fritt fram och de utnyttjade chansen.

Krisklubben, som inför matchen låg sist i Elitserien, utnyttjade en kontringsmöjlighet på bästa sätt. Tomi Kallio kom fri mot Luleå-målvakten David Rautio och sköt in pucken mellan benskydden. I slutskedet av perioden gjorde Mikael Johansson 3-0 och matchen kändes avgjord.

Så blev det inte. Serieledarna la i en högre växel och kom in i matchen. Pär Arlbrandt tog Luleå in i matchen igen och när Jonas Berglund gjorde 2-3 började Frölunda darra rejält. De hade flera farliga chanser att kvittera - men lyckades inte få in pucken.

När det återstod fem minuter kvar av matchen kontrade Toni Koivisto in sitt andra mål för dagen och då var matchen över.

– Jag tycker att vi dominerar. Vi är bra defensivt, offensivt och tajta över hela banan, säger Frölunda-tränaren Kent Johansson till Canal Plus.

Därmed är Luleås hemmasvit bruten. De hade elva raka matcher som de tagit poäng - tills i dag. För Frölunda kan det här ha varit vädning på deras svaga säsong.