Veteranen Fredrik Svensson har spelat en del elitseriematcher förut.
1 av 4
Veteranen Fredrik Svensson har spelat en del elitseriematcher förut. - Foto: BERTIL ERICSON/SCANPIX
Kan SAIK täppa till luckan som Luleå skapat?
2 av 4
Kan SAIK täppa till luckan som Luleå skapat? - Foto: ROBERT GRANSTRÖM/SCANPIX
- AIK har varit riktigt bra, menar Krister Holm.
3 av 4
- AIK har varit riktigt bra, menar Krister Holm. - Foto: Stig Kenne/SCANPIX
Björn Bjurling blev petad i Brynäs men har nu fått förtroende på nytt i AIK.
4 av 4
Björn Bjurling blev petad i Brynäs men har nu fått förtroende på nytt i AIK. - Foto: ROBERT GRANSTRÖM/SCANPIX

AIK mot AIK - hur ska detta sluta?

Givetvis är det Skellefteå AIK som tar emot sin namne från Stockholmsregionen. Senast klubbarna möttes vann Gnaget vad många menar på grund av ett felaktigt bortdömt mål.


Håll ett öga på:

Stjärnan: Joakim Lindström leder poängligan i Elitserien och gör det strax före sin kedjekamrat Mikko Lehtonen. Lindtröm har hittills gjort 32 poäng (15+17). Kent McDonell har klivit fram i AIK efter en medioker fjolårssäsong i Färjestad, 13 pinnar (5+8) på 16 matcher är inte så pjåkigt.

Problem: Det är två relativt formsvaga lag som drabbar samman och då gäller det att gå tillbaka till grunderna. Att göra allt det enkla som blir så svårt när det går dåligt. AIK bör fokusera på att freda sig från firma Lindström/Lehtonen medan SAIK får passa sig för rappa kontringar.

Snackisen: Kan AIK få stopp på Skellefteås stjärnor är mycket vunnet i "slaget" om AIK.

SKELLEFTEÅ. Efter skandalbedömningen på Hovet för ett par veckor sedan var det många som rasade. Videodomaren fick sparken trots att han inte sett de rätta bilderna och alla slängde i stort sett skit på varandra. På lördagskvällen har dock Skellefteå chans till revansch.

- AIK har varit riktigt bra, och det visar tabelläget. De har ett bra målvaktsspel och överlastar i egen zon. För oss gäller det att snäppa upp, vi måste helt klart bli rejälare, sortera bättre i egen zon och komma till snabbare avslut. Vi måste ta oss ut från hörnen och använda hela zonen, säger SAIK:s målvaktstränare Krister Holm till klubbens hemsida.

Skellefteå har liksom AIK varit spellediga sen tisdags.

- Vi har blåst på med både is och fys under de här dagarna, fortsätter Holm. Då kan vi under sista passet slipa på detaljer i power play och annat.

AIK med nya spelare

AIK har hämtat in Brynäs petade keeper Björn Bjurling på try-out kontrakt resten av december. AIK står därmed med fyra kontrakterade målvakter för tillfället.

– Jag har varit tokgnagare sedan jag var fyra så visst känns det lite speciellt i hjärtat, säger Bjurling till föreningens hemsida.

AIK har även värvat Fredrik Svensson på try-out kontrakt som gäller veckan ut. Det återstår alltså att se om de gör bra ifrån sig och får ett längre kontrakt eller om detta endast blir en kortvarig sejour i AIK.

AIK
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!