Nihlstorp hade ingen rolig kväll. - Foto: ERIK MÅRTENSSON/SCANPIX
Målvakten släppte in en riktig tavla.
Målvakten släppte in en riktig tavla. - Foto: ERIK MÅRTENSSON/SCANPIX

Mästarna vann - efter Nihlstorps jättetavla

Christopher Nihlstrop supertavla tog in HV i matchen. Efter det hade Jönköpingslaget inget problem att besegra Färjestad.

Matchfakta:

Mål: 0-1 (19:40 första perioden) Martin Thörnberg, 1-1 (02:45 tredje perioden) Mikael Johansson, 1-2 (03:30) Kris Beech, 1-3 (05:52) Kamil Pilos, 1-4 (18:44) Kamil Piros.

Domare: Sören Persson

Arena: Löfbergs Lila Arena

Publiksiffra: 6 043

KARLSTAD. De regerande mästarna tog ledningen bara några sekunder innan den första perioden var över genom Martin Thörnberg.

Färjestad, som inför matchen ledde serien, tog sig in i matchen endast efter två minuter i den andra perioden. Mikael Johansson reducerade men det höll bara i 45 sekunder för sedan kom matchens stora snackis.

Kris Beech sköt ett löst skott som FBK-keepern, Christopher Nihlstorp, på något sätt lyckades styra in mellan benen.

– Jag försökte bara att skjuta förbi första killen. Sedan gick den förbi målvakten också, säger 2-1-skytten Beech till Canal Plus.

Några minuter senare stängde HV matchen efter att Mikko Luoma hittade Kamil Piros som enkelt sköt in 3-1. Färjestad pressade på för en reducering i sista perioden och hade tagit ut målvakten. Samme Piros blev fri men hakades upp och la pucken utanför. Domaren valde trots det att döma mål.

I och med trepoängaren klättrar de en placering och har just nu tredjeplatsen medan FBK numera finns precis bakom mästarna.