Oscar Hedmans BMI-värde 28,7 gör honom den sjunde fetaste spelaren i Elitserien.
1 av 3
Oscar Hedmans BMI-värde 28,7 gör honom den sjunde fetaste spelaren i Elitserien. - Foto: Nils Jakobsson/BILDBYRÅN
2 av 3
- Foto: Nils Jakobsson/BILDBYRÅN
"Krislaget" Frölunda har vaknat till liv den under den senaste tiden.
3 av 3
"Krislaget" Frölunda har vaknat till liv den under den senaste tiden. - Foto: Nils Jakobsson/BILDBYRÅN

Han är Elitseriens sjunde "fetaste" lirare

Nyheter24:s storslagna lista fortsätter. Se här vem som är "tjockis" nummer sju.


Listan över elitserielagens tjockisar

Nyheter24 har fastställt listan utifrån indexet BMI som beräknar vanliga människors välmående. För att räkna ut sitt BMI tar man vikten dividerat på längden i kvadrat; vikt/(längd * längd).

Värdet man får ut sätts sedan in i en skala, där ett BMI-värde på under 19 innebär att man lider av undervikt. 19-25 anses vara "normal"-vikt. Ett värde på 26-30 innebär att man är överviktig och om man har över 30 lider man av fetma och löper stor risk att dö i förtid.

BMI är anpassat för att normala människor ska kunna fastställa sitt välmående - extremt vältränade människor som elitidrottare har inget värde av att avläsa sitt fysiska välmående på denna skala.

1. ?

2. ?

3. ?

4. ?

5. ?

6. ?

7. Oscar Hedman, 184 cm, 96 kg. BMI: 28,7

8. Mattias Karlsson, 190 cm, 103 kgg. BMI: 28,5.

9. Johan Larsson, 180 cm, 92 kg. BMI: 28,4.

10. Pär Albrandt. 170 cm, 82 kg. BMI: 28,3.

GÖTEBORG. Av de drygt 300 spelarna som för närvarande är aktiva i elitserien har nu Nyheter24 granskat samtliga lirare och kommit fram till vilka som är de tio fetaste elithockeyspelarna.

Svenska Akademins Ordlista definierar ordet "elit" enligt följande:

"elit - [-i't] s. en- er-, utvald skara el. mängd som utgör de bästa"

Han är den sjunde "fetaste" spelaren

Nyheter24:s stora granskning av hälsoförhållandena i svensk hockeys högsta liga fortsätter. Den sjunde fetaste spelaren är Frölundas backklippa Oscar Hedman.

Body Mass Index är ett index för att avgöra det fysiska välmåendet hos vanliga dödliga i samhället. Man räknar ut sitt index genom att ta vikten dividerat med längden i kvadrat.

Men är verkligen den 184 centimeter långe backen tillräckligt tränad? Den förre Modo-spelaren har ett BMI-värde på 28,7 vilket är mycket över gränsen för "övervikt".

24-åringen är inte känd för att vara någon poängkung och har som bäst gjort elva poäng under en hel säsong. Sedan Hedman anlände till klubben har han spelat över 50 matcher två säsonger i rad. Det verkar dock inte hjälpa han att minska BMI-värdet.

Den förre Modo-spelaren spelade 21 minuter mot sitt gamla lag i torsdagens möte. En match som Indianerna från Göteborg vann med 3-1.

Nu är det bara sex spelare kvar innan vi vet vem som är fetast i Elitserien. Nyheter24 kommer fortsätta att publicera nummer sex på listan under helgen.

Se när Hedman spelar fram Kallio

Nyheter24 har sökt Oscar Hedman för en kommentar.

/
/
/
BMI
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hirscher gör comeback – för Nederländerna

1 timme sedan

Forsberg med matchavgörande målet: "En specialare"

2 timmar sedan
Filip Forsberg fortsätter leverera för sitt Nashville Predators i NHL-ishockeyn. I den andra åttondelsfinalen mot Vancouver gjorde svensken det matchavgörande målet, och segern gör att Nashville utjämnar serien till 1–1 i matcher. Det var en specialare hemifrån Åkerö-rinken, säger Forsberg till Aftonbladet.

Florida vann efter galna räddningar

idag 05:36
Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

idag 04:50
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.