Kamil Piros med ett distinkt avslut till 3-1 mot Färjestad.
1 av 4
Kamil Piros med ett distinkt avslut till 3-1 mot Färjestad. - Foto: ERIK MÅRTENSSON/SCANPIX
Brynäs tyske målvakt Thomas Greiss har spelat upp sig rejält på slutet.
2 av 4
Brynäs tyske målvakt Thomas Greiss har spelat upp sig rejält på slutet. - Foto: JANERIK HENRIKSSON/SCANPIX
- Vi ska göra vår bästa hemmamatch för säsongen, lovar Janne Karlsson.
3 av 4
- Vi ska göra vår bästa hemmamatch för säsongen, lovar Janne Karlsson. - Foto: Mikael Fritzon/SCANPIX
På senare år har det utspelats jämna bataljer lagen emellan.
4 av 4
På senare år har det utspelats jämna bataljer lagen emellan. - Foto: Mikael Fritzon/SCANPIX

Mästarna smyger med i toppen

Många anser att HV71 har spelat mediokert och inte riktigt levt upp till förväntningarna. Trots det är mästarna bara två poäng från serieledning.


Håll ett öga på:

Stjärnan: Martin Thörnberg skuggar toppen i skytteligan. 15 strutar och 11 assists skvallrar om att formen har infunnit sig. Jonas Nordquist börjar verkligen leverera och har hittills gjort 21 poäng (10+11) vilket är bäst i laget.

Problem: Båda lagen går in i matchen med bra form. Inga större orosmoln med andra ord. Det gäller dock att inte bli för het på gröten och dra på sig skador. Ett uppehåll med viktig träningstid väntar och då är man helst hel.

Snackisen: Kan HV71 utnyttja hemmafördelen och lyckas dra längsta strået? Båda lagen har bra form och målvakter av högsta klass vilket kan leda till en målsnål och jämn fight.

JÖNKÖPING. HV71 bärgade SM-guldet i våras och spelade mycket övertygande även på försäsongen. I princip samtliga experter trodde att Smålänningarna skulle "leka" hem serien. Men när säsongen väl drog igång hade Jönköpingslaget svårt att leva upp till förväntningarna.

Nu väntar sista matchen inför uppehållet och HV71:s tränare Janne Karlsson menar att "det är viktigt och skönt att få med sig en vinst eftersom vi ska in i en träningsfas".

"Göra vår bästa hemmamatch"

- Vi körde stentufft i fyra dagar på träningslägret under förra uppehållet. Sedan har Mikko Luoma kommit tillbaka efter skadan och gett en stadga till laget, säger Karlsson till klubbens hemsida.

- Vi fick glädjas över FBK-vinsten under bussresan hem från Karlstad, men sedan är den matchen, i vanlig ordning, historia. Nu laddar vi upp för att göra vår bästa hemmamatch för säsongen. Det är alltid viktigt och skönt att få med sig en vinst in i uppehållet eftersom vi vet att vi ska in i en träningsfas, fortsätter han.

"Ingen tid att slå sig till ro"

Brynäs går, liksom HV71, stärkta in i matchen med en säker seger senast.
– Även om vi tog tre poäng i torsdags så är det en väldigt jämn och tight serie. Det är klart att det känns skönare att åka ner till Jönköping med en seger bakom oss, men det finns ingen tid att slå sig till ro, säger Brynäs assisterande tränare Tomas Jonsson.

– HV71 är ett bra lag, inget snack om den saken. Som alltid är de väldigt skickliga i numerärt överläge. Vi måste också upp några nivåer i jämförelse med torsdagens drabbning för att lyckas ta poäng imorgon.
Magnus Kahnberg och Niclas Andersén saknas för Brynäs, i övrigt är truppen intakt. Lance Ward, Johan Björk och Jukka Voutilainen deltar inte för HV71 men eventuellt kan Fredrik Bremberg medverka efter sin hjärnskakning.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.