Djurgården hade lekstuga med SAIK. - Foto: PONTUS LUNDAHL/SCANPIX
4 av 5
5 av 5

DIF förnedrade serieledaren

Stackars Skellefteå hade ingen chans på Hovet.

STOCKHOLM. I 20 minuter orkade serieledaren Skellefteå hålla uppe sitt spel mot Djurgården på Hovet.

Men sen kollapsade de helt och hållet.

Redan efter 4.41 hade hemmalaget redan tagit ledningen genom Marcus Nilsson. Ett mål som skulle visa sig bli det första av många.

Nils Ekman drygade ut ledningen bara minuterna senare. Men det var i mellanperioden som det skulle smälla till ordentligt.

Målexplosionen

John Norman gjorde 3-0 först och sedan fick Mario Kempe in pucken på ett lite underligt sätt - allt inom loppet av en minut.

När sedan Stefan Larsen satte matchens femte mål var mötet avgjort. SAIK hade ingenting att säga till om, men fick faktiskt tröstmåla med lite mindre än fem minuter kvar.

Resulatet innebär att Djurgården nu klättarar till en sjätteplats, samtidigt som SAIK behåller serieledningen trots förlusten.